'Gesprekken over megadeal: Ronaldo moet het verschil maken tegen Ajax'

Reacties

Cristiano Ronaldo krijgt in de laatste week van de zomerse transfermarkt een nieuwe optie. Napoli is serieus in de markt voor de aanvaller van Manchester United, zo schrijft Tuttosport. De sportkrant maakt, net als transfergoeroe Gianluca Di Marzio, melding van contact tussen Napoli en zaakwaarnemer Jorge Mendes. De meest besproken optie is momenteel een verhuurperiode voor een seizoen, terwijl Victor Osimhen de omgekeerde weg zou bewandelen.

'Gesprekken over megadeal: Ronaldo moet het verschil maken tegen Ajax'
© Pro Shots

© Pro Shots

De naam van Ronaldo staat vrijdag in koeienletters op de voorpagina van Tuttosport. De krant meldt dat Darren Fletcher, de technisch directeur van Manchester United, met trainer Erik ten Hag heeft gesproken over een vertrek van Ronaldo naar Napoli. In het gesprek zou Fletcher hebben gezegd dat Ronaldo kan worden opgevolgd door Osimhen, die sinds 2020 voor Napoli speelt. De Serie A-club zou wel honderd miljoen euro willen ontvangen voor de Nigeriaan, te betalen in drie termijnen. Het is bekend dat Ten Hag aanvallende versterking wil en Osimhen zou hem wel kunnen bekoren.

Manchester United zou geprobeerd hebben om de prijs te drukken door Ronaldo, die wordt getaxeerd op veertig miljoen euro, aan Napoli te verkopen. De groepsgenoot van Ajax in de Champions League wilde daar niets van weten en houdt vast aan de vraagprijs van honderd miljoen. In principe zouden de transfers van Ronaldo en Osimhen dus niet rechtstreeks verbonden zijn, maar ze kunnen alleen gezamenlijk plaatsvinden. Wat betreft Ronaldo zou het gaan om een verhuurperiode van een seizoen zonder optie tot koop.

Manchester United zou bereid zijn om 75 procent van het salaris van de Portugees te blijven betalen. Over een jaar moet dan opnieuw bepaald worden wat er gebeurt met Ronaldo. Zijn contract loopt na dit seizoen af, maar bevat een optie voor een extra seizoen. Omdat er nog veel losse eindjes zijn en de transfermarkt over iets meer dan een week sluit, wordt het een complexe puzzel. 'Een paar dagen geleden leek een transfer van Ronaldo naar Napoli nog gekkenwerk, nu is het daadwerkelijk mogelijk', schrijft Tuttosport echter.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis droomt al langer van de komst van Ronaldo naar Napoli en wil zich ervoor inspannen. De club ziet de vedette als een speler die kan bijdragen aan het overleven in de zware Champions League-poule. 'Liverpool is de favoriet om door te gaan, daarachter strijden Ajax, Napoli en Rangers op (nagenoeg) gelijke voet voor de tweede plek in Groep A. Wat kan ervoor vereist zijn om net dat extra stapje te zetten ten opzichte van de tweeconcurrenten?', vraagt Tuttosport zich af. 'Europese ervaring, die Napoli zou kunnen binnenhalen in de persoon van Ronaldo.'

Keylor Navas
Mocht Ronaldo inderdaad naar Napoli gaan, dan zou hij herenigd kunnen worden met een ex-ploeggenoot van Real Madrid. Keylor Navas, de reservedoelman van Paris Saint-Germain achter Gianluigi Donnarumma, staat al enkele weken in contact met de club. Hij wordt ook zakelijk bijgestaan door Mendes, die probeert een impasse te doorbreken die is ontstaan tussen zijn cliënt en PSG over het bedrag dat de Ligue 1-kampioen zou moeten betalen om zijn doorlopende contract te kunnen ontbinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.