Gesprek met Van Bronckhorst zal uitwijzen of Ajax rekening moet houden met Morelos

Reacties

Of Giovanni van Bronckhorst na het verstrijken van de transferdeadline nog de beschikking over Alfredo Morelos heeft, lijkt snel duidelijk te worden. De manager van Rangers FC en de spits gaan zondag met elkaar om de tafel, zo liet Van Bronckhorst weten na afloop van de overtuigende 4-0 zege op Ross County zaterdag.

Gesprek met Van Bronckhorst zal uitwijzen of Ajax rekening moet houden met Morelos
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
4 - 0
Ross County
Ross County

De Colombiaanse aanvaller behoorde net als woensdag tegen PSV niet tot de wedstrijdselectie van de Schotse nummer twee van de competitie. Van Bronckhorst was niet tevreden over de houding van de spits, die te veel met randzaken bezig was en bovendien qua fitheid een achterstand had. 'Hij moet mij eerst laten zien dat hij voor Rangers wil spelen', zei Van Bronckhorst eerder in aanloop naar de gewonnen confrontatie in Eindhoven.

'Morelos heeft deze week hard gewerkt, dus ik ga met hem zitten en over zijn toekomst praten', voegde Van Bronckhorst daaraan toe na de klinkende zege op Ibrox zaterdag. 'Hij is nog steeds onze speler en hij weet wat hij moet doen om er weer bij te komen. De reactie die hij in de eerste week heeft laten zien was heel positief.'

Vervanger Antonio Colak, die overkwam van PAOK Saloniki, liet zich net als dinsdag in Eindhoven - toen als matchwinner - tegen Ross County opnieuw gelden met twee treffers.

De 26-jarige Morelos speelt sinds de zomer van 2017 voor Rangers. De Schotten namen de spits destijds voor 1,2 miljoen euro over van HJK Helsinki. In 123 competitieduels was hij 68 keer trefzeker.

Als hij weer in genade aangenomen wordt en niet meer verkast, kan hij tegen Ajax uitkomen in de Champions League. De Amsterdammers openen Groep A op 7 september met een thuiswedstrijd tegen Rangers. Napoli en Liverpool zijn de andere ploegen in de poule.

Spelersprofiel

A. Morelos


Geboortedatum:
21 juni 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Cereté
Nationaliteit
Colombia
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Santos
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.