Geslaagde rentree Wijnaldum, Mühren op schot in Enschede

Georginio Wijnaldum (foto) kende een uitstekende rentree bij Jong PSV tegen Helmond Sport. Jong Ajax maakte een einde aan de indrukwekkende reeks van VVV-Venlo, terwijl FC Volendam te sterk was voor Jong FC Twente.

Jong PSV - Helmond Sport 3-0
De rentree van Georginio Wijnaldum was niet alleen goed nieuws voor hoofdtrainer Phillip Cocu, maar ook voor Darije Kalezic. De coach van Jong PSV zag zijn ploeg na drie opeenvolgende nederlagen de streekderby winnen van Helmond Sport. Na elf minuten opende Wijnaldum, die na vijf maanden terugkeerde van een rugblessure, de score namens de Eindhovenaren. Na de treffer van Wijnaldum, die in de rust werd vervangen door Rai Vloet, bepaalde Alex Schalk met zijn eerste doelpunten in het shirt van Jong PSV de eindstand: 3-0.

Jong FC Twente - FC Volendam 2-4
Robert Mühren heeft FC Volendam op bezoek bij Jong FC Twente de derde zege op rij bezorgd in de Jupiler League. Namens Volendam was Mühren drie keer trefzeker, terwijl Soufiane Laghmouchi één doelpunt voor zijn rekening nam. Namens de Tukkers, met voormalig FC Volendam-doelman Sonny Stevens onder de lat, deden Tim Hölscher en Joey Pelupessy nog iets terug. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft heeft de ploeg van trainer Hans de Koning de jacht ingezet op de bovenste plaatsen. Volendam staat weliswaar op plaats zes, maar de achterstand op nummer drie VVV bedraagt slechts vijf punten.

Jong Ajax - VVV-Venlo 4-1
VVV-Venlo heeft na vijf opeenvolgende overwinningen averij opgelopen op sportpark De Toekomst. De Limburgers kwamen na zes minuten op voorsprong via Leon de Kogel, maar konden niet voorkomen dat Jong Ajax uiteindelijk de volle winst boekte. Voor het elftal van trainer Fons Groenendijk waren Lucas Andersen, Ricardo Kishna en Lesley de Sa (twee) de doelpuntenmakers.

VVV liet de kans liggen om in de voorlaatste speelronde van de derde periode alleen aan kop te komen. Nu moet de ploeg van trainer René Trost de eerste plaats delen met Willem II. Het doelsaldo is in het voordeel van de Tilburgers. Komende vrijdag, wanneer er een gehele speelronde wordt afgewerkt, ontvangt VVV Jong Twente en gaat Willem II op bezoek bij MVV.