Geschrokken Klopp heeft Liverpool zelden zo slecht druk zien zetten

Reacties

Jürgen Klopp heeft ook nog geen verklaring gevonden voor het zo zwakke spel van Liverpool in de eerste helft tegen Crystal Palace. De Duitse manager vond zijn team onherkenbaar in die fase van de wedstrijd die weleens grote gevolgen kan hebben voor de titelstrijd.

Geschrokken Klopp heeft Liverpool zelden zo slecht druk zien zetten
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Bij een zege op Palace zou Liverpool in de top van de Engelse competitie Manchester City weer passeren en in elk geval voor even koploper worden. Voor eigen publiek hadden The Reds bovendien wat recht te zetten na het 0-3 verlies van afgelopen donderdag tegen Atalanta in de Europa League. Dat de belangen groot waren, was niet terug te zien in het spel van Liverpool. Klopp miste energie bij veel van zijn spelers.

'Het was volgens mij behoorlijk duidelijk dat de eerste helft niet goed was. Ik miste overtuiging. Er waren veel situaties waarin Palace aan de bal was en wij de verkeerde kant op renden', doelde de Duitser bij de BBC op het drukzetten. 'Kijkend naar mijn teams in de voorbije twintig jaar, was het drukzetten altijd goed en soms zelfs fenomenaal. In de eerste helft vandaag was het niets.'

Was er sprake van een soort kater na de zo verrassende en pijnlijke nederlaag tegen Atalanta? Klopp vond het lastig om antwoord te geven op die vraag: 'Ik weet het ook niet. Ik kan het je niet zeggen. Wel kan ik zeggen dat we ook pech hebben gehad bij de kansen die we uiteindelijk toch gecreëerd hebben. Met deze kansen hadden we net zo goed met 4-1 kunnen winnen. Dan had ik hier heel anders gestaan.'

Liverpool heeft donderdag in Bergamo een klein wonder nodig om nog door te gaan naar de halve finale van de Europa League. Volgend weekend moet het team van Klopp dan de druk op Manchester City en Arsenal weer opvoeren door op Craven Cottage te winnen van Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.