Geschorste Vanenburg klaar met FC Eindhoven

Hij mag zich dan onschuldig achten, trainer Gerald Vanenburg heeft de voorgestelde straf geaccepteerd en is helemaaal klaar met FC Eindhoven. In overleg is zijn contract per direct beëindigd.

Geschorste Vanenburg klaar met FC Eindhoven

Vanenburg kon vrijdag de nederlaag tegen FC Emmen moeilijk verkroppen en wilde na afloop verhaal halen bij het arbitrale trio. Daarbij sloeg hij Emmen-verdediger Frank Broers in diens gezicht.

Hoewel Vanenburg van opzet niets wilde weten, stelde de aanklager van de KNVB een schorsing van vijf duels voor het slaan van Broers én het uiten van beledigende taal aan het adres van scheidsrechter Van der Scheer. Na een dag bedenktijd is het voorstel geaccepteerd.

'Het heeft geen zin door te gaan', zegt Vanenburg tegen VI. De oud-international zou zich alleen nog kunnen bemoeien met de trainingen. Dat laat hij nu over aan assistent Ernest Faber, die toch al de verantwoordelijkheid zou dragen tijdens de drie resterende wedstrijden.

Niet alleen maakt Vanenburg door de schorsing het seizoen met FC Eindhoven niet af, de sanctie heeft ook gevolgen als de oud-international in dienst treedt bij een andere club. Doordat de competitie nog maar drie duels duurt, begint Vanenburg bij een nieuwe werkgever met twee wedstrijden schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen