Geruchtenmachine rond AZ boezemt geen angst in bij Jansen

Reacties

Pascal Jansen kijkt vol optimisme vooruit bij AZ. Kort na het ondertekenen van een contract als hoofdtrainer tot medio 2023 vreest hij nog geen leegloop van toonaangevende spelers komende zomer.

Geruchtenmachine rond AZ boezemt geen angst in bij Jansen
© Pro Shots

Verschillende spelers bij AZ hebben zich dit seizoen in de kijker gespeeld. Vanzelfsprekend krijgt Owen Wijndal veel lof voor zijn stormachtige ontwikkeling, die hij ook heeft doorgetrokken bij het Nederlands elftal. Ook gaat er veel aandacht uit naar smaakmakers als Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners.

Is Jansen niet bang voor een leegloop van bepalende spelers? 'Dat kan gebeuren. Aan de andere kant: vorig jaar was dat niet anders. Ook toen draaide de geruchtenmachine op volle toeren. Ik weet dat Max Huiberts er alles aan doet om ervoor te zorgen dat we ook volgend seizoen een heel sterke selectie hebben.'

De eerste versterking voor volgend seizoen is al binnen. Deze week werd bekend dat AZ zich heeft versterkt met Sam Beukema, de 22-jarige centrumverdediger die in de zomer overkomt van Go Ahead Eagles. Is dat de eerste aankoop die het stempel van Jansen draagt? 'We hebben een sterk scoutingsteam en een sterke scoutingsopvatting. Toen ik de naam van Sam voorbij hoorde komen, was de club al bezig om hem AZ-speler te maken. Dat is de procedure', reageert Jansen.

Bij AZ wordt toegewerkt naar de uitwedstrijd tegen Willem II. Voor het duel dat zaterdag om 20.00 uur begint in Tilburg zijn er geen personele zorgen bij de Alkmaarders. AZ wil de druk op PSV verhogen, de Eindhovenaren nemen het een dag later in eigen huis tegen Heracles Almelo op.

Lees op VI PRO het volledige interview met AZ-coach Pascal Jansen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.