Gerrard dreigt titelfeest Rangers te missen na uitbarsting richting arbiter

Reacties

Steven Gerrard dreigt een mogelijk titelfeest van Rangers vanaf de tribune te moeten meemaken, nadat hij woensdag van het veld werd gestuurd tijdens het competitieduel met Livingston. Zelf is de manager van de aanstaande kampioen van Schotland er niet bang voor.

Gerrard dreigt titelfeest Rangers te missen na uitbarsting richting arbiter
© Pro Shots
Livingston
Livingston
0 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Gerrard richtte zijn woede in de rust van het uitduel met Livingston (0-1) op arbiter John Beaton, omdat die een gele kaart gaf aan spits Alfredo Morelos terwijl de Colombiaan in de ogen van de Liverpool-icoon een penalty had verdiend. Beaton toonde hem daarop twee gele kaarten, waardoor de manager in de tweede helft niet op het veld mocht terugkeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mocht de Schotse voetbalbond besluiten om Gerrard komende week al te schorsen, dan zou dat ervoor kunnen zorgen dat de manager op 21 maart op de tribune moet plaatsnemen tijdens de uitwedstrijd tegen Celtic. En laat Rangers nou uitgerekend in de Old Firm de titel kunnen veiligstellen, als beide clubs komend weekend geen punten morsen.

'Ik maak me er geen zorgen over', zei Gerrard na afloop bij Sky Sports. 'Als iemand me wil tegenhouden om naast het veld te staan, baart me dat geen zorgen. Ik vier het wel als het moment daar is', zei de manager van Rangers, dat ook komend weekend al kampioen kan worden als het zelf van Saint Mirren wint en Celtic zondag punten morst bij Dundee United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerrard was ook na afloop nog steeds niet te spreken over de beslissing van Beaton om geen penalty te geven aan Morelos. 'Het is een overduidelijke penalty, een stonewaller. Ik ben iemand die de officials graag wil steunen, want we zijn allemaal mensen die fouten maken. Maar ik kan het niet uitstaan als op dit niveau drie mensen dezelfde fout maken.'

Gerrard doelde daarmee niet alleen op de scheidsrechter, maar ook zijn assistent langs de lijn en de vierde official. 'Ik vroeg om een uitleg, maaze weigerden om met me te praten. Ik denk dat ik recht op uitleg, want dit klopt niet, dit is niet fair', vervolgde de veertigjarige Engelsman zijn uitleg. 'Dit is echt een stonewaller, het klopt gewoon totaal niet.'

Premiership

Stand Premiership 2020/2021

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Glasgow Rangers
33
28
5
0
78-10
+68
89
2
Celtic
33
20
9
4
66-24
+42
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.