Gerrard begint trainersloopbaan bij gevallen grootmacht Rangers

Reacties

Een verrassing is het niet meer, maar nu is het officieel: Steven Gerrard is vanaf komend seizoen de nieuwe manager van Rangers FC. Het clubicoon van Liverpool heeft bij de Schotse club een contract ondertekend voor vier seizoenen.

Gerrard begint trainersloopbaan bij gevallen grootmacht Rangers

Gerrard krijgt op Ibrox de taak om de succesjaren weer te laten herleven bij Rangers. De club streed jarenlang met stadgenoot en aartsrivaal Celtic om de titel, maar dat veranderde in 2012. Rangers werd failliet verklaard en teruggezet naar het vierde niveau. Via promoties in 2013, 2014 en 2016 keerden The Gers snel weer terug op het hoogste niveau.

In het Premiership heeft Celtic in de jaren van Rangers' afwezigheid echter overtuigend de macht gegrepen. De afgelopen zeven seizoenen werden de groen-witten landskampioen, de laatste titel werd zelfs gevierd na een 5-0 zege op uitgerekend Rangers. Die nederlaag bleek de laatste wedstrijd van manager Graeme Murty: hij stapte op na de oorwassing. Eerder in het seizoen had hij juist tot het einde van het seizoen het stokje overgenomen van de Portugese trainer Pedro Caixinha.

Met de aanstelling van Gerrard moet de club in rustiger vaarwater komen én weer serieus meedoen om de titel. Voor de ex-middenvelder is het zijn eerste échte klus als trainer. Hij vertrok in 2015 na een levenlang Liverpool en sloot zijn spelersloopbaan een jaar later af bij Los Angeles Galaxy. Daarna ging hij bij Liverpool als jeugdtrainer aan de slag. Rangers gunt hem nu een eerste kans op het hoogste niveau. In Schotland gaat Gerrard de strijd aan met zijn oude manager Brendan Rodgers, die Celtic onder zijn hoede heeft. Gary McAllister, die ook een verleden heeft bij Liverpool, wordt de rechterhand van Gerrard. 

'Ik ben vereerd met deze baan', laat Stevie G in een eerste reactie weten. 'Ik heb enorm veel respect voor deze club, de historie en de traditie. Ik kan niet wachten om deze reis te beginnen. We willen de vele successen die deze club heeft behaald weer terugbrengen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.