Celtic domineert Schotland: brengt Gerrard de spanning terug?

Reacties

Celtic pakte zondag op overtuigende wijze de zevende landstitel op rij in Schotland. Aartsrivaal Rangers werd met 5-0 van het veld geveegd.

Celtic domineert Schotland: brengt Gerrard de spanning terug?

De supporters van Celtic vonden het prachtig, maar inmiddels vragen steeds meer mensen zich hardop af wat er in Schotland moet gebeuren om de competitie minder voorspelbaar te maken. Van spanning is immers al jaren geen sprake meer in het Premiership.

Ook dit seizoen kwam de titel voor Celtic geen moment in gevaar. 'Concurrenten' Aberdeen (tien punten) en Rangers (dertien punten) werden probleemloos op grote afstand gehouden. Aanvoerder Scott Brown werd verkozen tot Speler van het Jaar in Schotland, de door Engelse topclubs begeerde linksback Kieran Tierney tot Talent van het Jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De kampioenswedstrijd zei eigenlijk alles over de staat van de Schotse competitie. Rangers zou op papier een belangrijke concurrent moeten zijn voor Celtic, maar werd van het kastje naar de muur gespeeld. 'We hadden vandaag zeven of acht keer moeten scoren. We moeten het onszelf aanrekenen dat we er slechts vijf maakten', was het allesomvattende commentaar van Celtic-trainer Brendan Rodgers.

Celtic heeft geen concurrentie meer in Schotland, waar het al jaren spannender is in de staart dan aan kop. Rangers doet verwoede pogingen om vervlogen jaren, waarin het zich echt kon meten met de aartsrivaal, te laten herleven. Liverpool-icoon Steven Gerrard wordt vrijwel zeker de nieuwe manager en krijgt als taak om Celtic van de troon te stoten.

De werkelijkheid is echter dat Celtic niet alleen een veel hoger budget heeft, maar ook een veel betere selectie. Op basis van naam kiezen spelers nog regelmatig voor The Bhoys, Rangers heeft meer moeite met het aantrekken van grote namen. De dertigjarige Graham Dorrans heeft met twee miljoen euro volgens Transfermarkt.de de hoogste marktwaarde.

Gerrard kiest dan ook bepaald niet voor de makkelijkste weg voor de start van zijn trainerscarrière. Rangers heeft nog altijd de naam, het stadion en de achterban van een topclub, maar is op sportief gebied de aansluiting met Celtic al tijden kwijt. Toch zal menigeen in Schotland hopen dat het Rangers lukt, al is het maar voor de spanning in de op kampioensgebied meest voorspelbare competitie ter wereld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.