Gerbrands legt uit waarom hij bij NAC terugkeert in voetballerij

Reacties

'Ik zou niet weten wat', was tijdens het VI-afscheidsinterview met Toon Gerbrands het antwoord op de vraag of hij openstond voor een andere functie in het voetbal. Enkele maanden na zijn vertrek als algemeen directeur van PSV heeft hij bij NAC Breda een nieuwe functie gevonden. Op de clubwebsite legt hij uit waarom hij voor NAC gekozen heeft.

Gerbrands legt uit waarom hij bij NAC terugkeert in voetballerij
© Pro Shots

Gerbrands wordt per 1 september extern adviseur van NAC, hij zal op de achtergrond als zelfstandige zijn werk doen. 'Er is de laatste maanden veel op mijn pad gekomen. Ik heb ervoor gekozen om mijn expertise in topsport uitsluitend als adviseur in te zetten. De nieuwe aandeelhouders van NAC hebben mij benaderd voor zo’n ondersteunende rol', vertelde Gerbrands wat over het proces.

Gerbrands heeft het gevoel dat hij iets kan betekenen voor de club die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. 'Na veel gesprekken heb ik ervaren welke potentie in Breda aanwezig is om een fundament te bouwen en hoe ik daarbij kan helpen. Daar zijn wij samen uitgekomen. Het bouwen van dit fundament en het bijbehorende prestatieklimaat kost tijd, maar het is wel de basis van een stabiele club.'

NAC is blij met de komst van Gerbrands, die met zijn kennis voor een goed fundament moet zorgen. 'We zijn trots dat we deze samenwerking kunnen aangaan, omdat we beseffen dat het neerzetten van een goed geleide voetbalorganisatie zeer specialistische kennis en kunde vereist', aldus Sebastian Verkuilen namens NAC.

De huidige nummer acht van de KKD kreeg onlangs nieuwe eigenaren, waarna de herstructurering van de club is begonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.