Geplaagd Lille en trainer Bielsa definitief uit elkaar

Reacties

Marcelo Bielsa is definitief geen trainer meer van Lille. De Franse werkgever van Anwar El Ghazi heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat de Argentijn officieel is vertrokken.

Geplaagd Lille en trainer Bielsa definitief uit elkaar

Ruim drie weken geleden kwam Lille al met een opmerkelijke maatregel: het meldde toen dat de oefenmeester tijdelijk geschorst werd. Later bleek dat dat was omdat Bielsa zonder toestemming van de Lille-leiding naar Zuid-Amerika zou zijn gereisd om een ernstig zieke oud-collega te bezoeken. Daarop volgde een strijd over de financiële afhandeling van de beëindiging van de samenwerking.

Het afscheid is nu dus officieel. Daarmee wordt de onrust bij de werkgever van ex-Ajacied El Ghazi alleen maar groter. Een paar dagen geleden werd bekend dat Lille de komende winter geen inkomende transfers mag afronden. Dat is besloten door de DNCG, een organisatie die in Frankrijk toeziet op een juiste manier van besturen.

Lille staat na zeventien speelronden bovendien achttiende in de Ligue 1 en dus dreigt degradatie. Dat terwijl de club met de financiële impulsen van de Spaanse zakenman Gérard López dit seizoen flink wilde doorpakken. Afgelopen zomer werd liefst 65 miljoen euro uitgegeven aan transfers (van de Ligue 1-clubs spendeerden alleen Paris Saint-Germain en AS Monaco meer) en de volprezen Bielsa werd aangesteld als coach.

Maar niet alleen de ranglijst is zorgwekkend voor Lille. De DNCG sprak afgelopen zomer al zijn zorgen uit over de manier waarop López geïnvesteerd had in de club. De zakenman is er niet in geslaagd aan te tonen dat hij de schulden en het verlies dat Lille naar alle waarschijnlijkheid gaat maken, kan opvangen. Om de ernst van de situatie nog duidelijker te maken, is volgens Le Parisien tegenover de club ook gedreigd met het aan het einde van het seizoen uit de competitie zetten van Lille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.