Alles gaat mis bij Lille: achtste nederlaag en El Ghazi geblesseerd

Reacties

Het dreigt een triest seizoen te worden voor Lille, dat er zaterdagavond niet in is geslaagd om de voorlaatste plaats in de Ligue 1 te verlaten. Op bezoek bij Montpellier viel Anwar El Ghazi binnen tien minuten geblesseerd uit en na een halfuur stond de ploeg al met 3-0 achter, tevens de eindstand.

Alles gaat mis bij Lille: achtste nederlaag en El Ghazi geblesseerd

El Ghazi begon in de basis, maar kreeg last van zijn linkerbovenbeen en werd in de negende minuut vervangen door Yves Bissouma. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur van de Nederlander (die vorige week nog twee assists leverde tegen Saint-Étienne) is. Op het moment van de wissel stond Montpellier al met 1-0 voor dankzij een vroeg doelpunt van Jerome Roussillon.

Giovanni Sio verdubbelde de marge en was met een halfuur op de klok de aangever bij de 3-0 van Casimir Ninga. Alle doelpunten van Montpellier werden overigens vanaf de linkerkant voorbereid. Een spectaculaire comeback zat er niet in voor Lille, maar meer tegendoelpunten kreeg het in het restant ook niet.

Lille heeft uit veertien competitiewedstrijden slechts twaalf punten gehaald en ziet op de ranglijst alleen Metz onder zich staan. Afgelopen woensdag maakte Lille bekend dat trainer Marcelo Bielsa geschorst is; dit lijkt een voorbode te zijn voor een ontslag van El Loco. Bielsa zat zaterdagavond tegen Montpellier niet op de bank. Joao Sacramento was de interim-trainer bij alweer de achtste nederlaag die Lille dit seizoen leed.

Overige uitslagen:
SM Caen - Girondins Bordeaux 1-0
Dijon - Toulouse 3-1
Metz - Amiens 0-2
Troyes - Angers 3-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.