Gepikeerde Garay vertrekt met slaande deuren bij Valencia

Reacties

Ezequiel Garay heeft zondag publiekelijk hard uitgehaald naar zijn werkgever Valencia. De 33-jarige Argentijn, die over een aflopend contract beschikt, meent dat de club een lastercampagne tegen hem begonnen is.

Gepikeerde Garay vertrekt met slaande deuren bij Valencia
© Pro Shots

De ervaren verdediger plaatste een statement op social media waarin hij zijn versie van het verhaal deelde. 'Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik zo naar buiten treed en dat maakt me verdrietig. Maar mensen bij de club zijn een campagne begonnen om mij in diskrediet te brengen als voetballer en als mens.'

De onrust begon afgelopen zomer toen Garay en de club er niet uit kwamen in de onderhandelingen over een nieuw contract. 'Er werd ineens gelekt dat ik een salaris van 2,7 miljoen euro had afgewezen, maar dat is volledig onwaar. Vervolgens zeiden ze dat ik niet bij Valencia wilde blijven, dat was ook helemaal niet waar', zegt de Argentijn.

'In eerste instantie kreeg ik een contract aangeboden onder behoorlijk mindere voorwaarden dan mijn huidige verbintenis. In november hebben we een mondeling akkoord bereikt, maar daarna werden er plotseling weer voorwaarden gewijzigd. Ik wilde nog steeds verlengen, maar raakte in februari geblesseerd. Daarna heb ik een paar keer gevraagd hoe het ervoor stond, maar werd ik genegeerd', vertelt Garay.

'Ik heb hier altijd willen blijven, maar helaas is dat niet alleen aan mij. Mijn vaarwel komt recht uit het hart, want ik geloof dat ik een goed mens ben en jullie verdienen de waarheid. Als er zulke leugens over je verspreid worden, doet dat ook je familie pijn. Leugens zijn gemakkelijk te geloven, maar de waarheid komt altijd boven', sluit Garay af.

Valencia heeft inmiddels gereageerd op zijn uitlatingen. 'Wij zijn verrast en teleurgesteld door de uitspraken van Ezequiel en willen benadrukkken dat de club zijn eigen spelers nooit in een kwaad daglicht wil stellen. Zoals de speler zelf aangeeft zijn de gesprekken met hem begonnen in juli 2019 en heeft de club meerdere aanbiedingen gedaan om zijn contract te verbeteren. Die zijn afgewezen en dat respecteren wij volledig.'

Het huidige contract van Garay loopt dus nog door tot en met komende zomer, maar de verdediger is nog aan het revalideren van zijn zware knieblessure en zal dus niet meer in actie komen voor Los Che.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.