Gepasseerde Dallinga toont topvorm en maakt derde doelpunt in vier duels

Reacties

Thijs Dallinga hoeft zich volgende week niet te melden in Zeist, maar dat heeft de 23-jarige aanvaller van Toulouse niet van zijn stuk gebracht. Dallinga trok zijn topvorm door naar het thuisduel met Olympique Lyon, dat in het zuiden van Frankrijk een late overwinning boekte.

Gepasseerde Dallinga toont topvorm en maakt derde doelpunt in vier duels
Toulouse
Toulouse
2 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Dallinga debuteerde eind vorig jaar in het Nederlands elftal. De spits deed 45 minuten mee in het uitduel met Gibraltar, maar vond zijn naam vrijdag niet terug op de lijst voor de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman gaf de voorkeur aan Brian Brobbey, Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen en Wout Weghorst.

Dallinga blijkt dat nieuws prima te hebben verteerd, want de Nederlander speelde een belangrijke rol in het Ligue 1-duel met Lyon. Op aangeven van Warren Kamanzi zorgde Dallinga vlak na rust voor de gelijkmaker. Voor de voormalig spits van FC Groningen en Excelsior was dat zijn derde doelpunt in de laatste vier duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een paar minuten later zette Vincent Sierro Toulouse vanaf de stip zelfs op voorsprong, maar Lyon zou zich terugknokken. Door late doelpunten van Rayan Cherki en Jake O'Brien gingen de bezoekers er met de overwinning vandoor. Bij Toulouse stond Stijn Spierings in de basis en viel Zakaria Aboukhlal vlak voor tijd in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.