Genk door zege op rivaal Club Brugge op koers voor titel

Club Brugge heeft zondagavond nagelaten om in een rechtstreekse confrontatie de koppositie in België over te nemen. Genk was in eigen huis te sterk en deed zodoende goede zaken in de titelstrijd.

Genk
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Nog maar twee weken geleden begon Genk met vier punten voorsprong op de concurrentie aan de kampioenspoule, voor het duel van zondagavond bedroeg de voorsprong op Club Brugge maar een punt. De regerend landskampioen kon dus met een goed resultaat in het onderlinge duel het initiatief overnemen in het slot van de Belgische competitie.

Dat probeerde Club Brugge met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis, Arnaut Danjuma Groeneveld en Sofyan Amrabat zaten op de bank. Zij zagen koploper Genk al vroeg op voorsprong komen in de topper. Na een slordige inspeelpass van Denswil pikte Leandro Trossard de bal op en hij schoot in de dertiende minuut overtuigend raak in de linkerhoek: 1-0.

Tien minuten voor rust kwam Club Brugge langszij. Vormer werd in de mangel genomen en de scheidsrechter wees naar de stip. Specialist Hans Vanaken maakte geen fout vanaf elf meter. Toch leek Genk de rust te halen met een voorsprong, maar op aanwijzing van de VAR keurde arbiter Alexandre Boucaut een kopgoal van Sebastien Dewaest af. De verdediger van Genk stond buitenspel en dus bleef het bij 1-1.

Ruud Vormer wordt neergelegd in de zestien.

In de tweede helft vielen Amrabat en Danjuma in, eerstgenoemde deed dat direct na rust. Danjuma kwam in het veld toen Genk weer op voorsprong stond. Ook in het tweede bedrijf greep de VAR in, ditmaal in het nadeel van Club Brugge. Een handsbal van Brandon Mechele werd door de arbiter over het hoofd gezien, maar na het zien van de beelden gaf hij tien minuten na rust alsnog een strafschop. Ruslan Malinovsky faalde niet en bezorgde Genk zo opnieuw de voorsprong. Club Brugge ging met meer risico voetballen, maar kreeg in de slotfase nog een treffer tegen: Mbwana Samatta kopte raak.

Het verschil tussen de titelkandidaten is zodoende weer vier punten. Op 12 mei treffen de nummer één en twee van de kampioenspoule elkaar weer, ditmaal in het Jan Breydel Stadion van Club Brugge.