Genegeerd in Frankrijk, maar met deze verdediger is Liverpool onverslaanbaar

Reacties

Toen Frankrijk afgelopen week de selectie bekendmaakte voor de naderende Nations League-wedstrijden keek men in Liverpool ietwat vreemd op. Ibrahima Konaté werd namelijk niet geselecteerd door bondscoach Didier Deschamps. Dat terwijl hij zich dit jaar ontpopte tot absolute sterkhouder van The Reds.

Genegeerd in Frankrijk, maar met deze verdediger is Liverpool onverslaanbaar

De statistieken van Konaté spreken voor zich. Precies 27 wedstrijden kwam de beresterke verdediger in actie. Geen enkele keer verloor Liverpool. Behalve 21 overwinningen speelde de ploeg van trainer Jürgen Klopp ook zes keer gelijk wanneer Konaté binnen de lijnen stond. In Engeland beschrijft men de verdediger als kalm en bekwaam in balbezit, met een goede passing en de visie om moeilijke passes te doorzien.

'Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat hij een uitzonderlijk talent is', zei Klopp onlangs nog over zijn pupil. Afgelopen zomer betaalde Liverpool veertig miljoen pond aan RB Leipzig om te beschikken over de diensten van de centrale verdediger. Gedurende het seizoen werd Joël Matip als vaste partner van Virgil van Dijk in het hart van de defensie steeds stelselmatiger vervangen door de aanwinst. Al werkte Konaté vooral zijn wedstrijden in de Champions League af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Fysiek is hij perfect, maar het is ook nog eens een goede voetballer', vond Klopp over zijn aankoop. Een periode van gewenning had Konaté nauwelijks nodig constateerde de oefenmeester. 'Hij kon zich aanpassen aan onze formatie en aan zijn teamgenoten. Maar al vrij vroeg kon hij ook wedstrijden voor ons spelen.'

Konaté in actie tijdens de FA Cup-finale.
Konaté in actie tijdens de FA Cup-finale.

In het miljardenbal maakte hij ook nog eens twee treffers. Aan de 27 optredens die hij in totaal in actie kwam, hield Liverpool elf keer een clean sheet over. In het FA Cup-toernooi speelde de mandekker iedere minuut. Via Manchester City (halve finale) en Chelsea (finale) veroverde Liverpool voor het eerst in zestien jaar weer eens de felbegeerde Engelse trofee.

Hoewel Deschamps bij Les Bleus kiest voor concurrenten Jules Koundé (Sevilla), Raphaël Varane (Manchester United), William Saliba (Olympique Marseille) en Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) kan het seizoen van Konaté alsnog een prachtig slot kennen. De 22-jarige rots in de branding van Liverpool kan aan de zijde van Virgil van Dijk het aantal gewonnen prijzen in dit seizoen verdubbelen.

Zondag moet er een klein mirakel plaatsvinden, wil Konaté in zijn debuutseizoen de Premier League direct winnen. Manchester City moet op eigen veld punten laten liggen tegen Aston Villa, terwijl Liverpool op bezoek bij Wolverhampton Wanderes geen fout mag maken. Een week later staat in geboortestad Parijs de Champions League-finale op het programma. Dan treffen The Reds Real Madrid. Het kan op zijn geboortegrond de bekroning op een geweldig debuutjaar worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.