Gênante bobostrijd: zelfs in crisistijden rommelt het in Spanje

Reacties

Zelfs in deze ongekende crisistijden is er geen sprake van eensgezindheid in de Spaanse bestuurskringen. Luis Rubiales (de bondspreses) en Javier Tebas (de baas van La Liga) verschillen van zienswijze over het uitvoeren van coronatests bij de spelers in de hoogste twee Spaanse divisies.

Gênante bobostrijd: zelfs in crisistijden rommelt het in Spanje
© Pro Shots

'Het is onverantwoordelijk', zo stelde Rubiales dinsdag tijdens een persconferentie over het idee van La Liga om de spelers in de hoogste divisies te controleren op corona. In Spanje zijn inmiddels 11.178 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die ontstaat door het coronavirus, en 491 personen zijn er al aan overleden.

'Er zijn mensen wier leven op het spel staat', aldus Rubiales. 'Het is niet goed om deze tests te doen bij clubs, terwijl er mensen zijn bij wie die tests echt moeten gebeuren. We zitten voorlopig allemaal vast, het maakt geen verschil of je besmet bent of niet. De uitkomst is dezelfde: isolatie. Als iemand heel erge symptomen heeft, moet die een test ondergaan.'

'We hebben overvolle ziekenhuizen en dan begint er iemand over het testen van spelers. Dat is een gebrek aan solidariteit en kan zelfs illegaal zijn.' Zonder Tebas bij naam te noemen: 'Hij moet zich schamen. Als dit allemaal voorbij is, als minder mensen die test nodig hebben, misschien kunnen we dan overwegen de testen te doen bij spelers.'

Hervatting
Volgens Spaanse media hoopt La Liga begin mei de competitie te hervatten, als het niet eerder is. Vooralsnog zijn alleen de afgelopen en volgende speelronde officieel geschrapt.

Rubiales en Tebas gooien zeer regelmatig met modder. Zo wilde eerstgenoemde per se een stokje steken voor het plan om La Liga-duels in de Verenigde Staten af te laten werken.

Volg in ons liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus en de impact op het voetbal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.