Genadeloos Dortmund geeft signaal af tegen Leipzig

Borussia Dortmund heeft bij de eerste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen een grote slag geslagen. De ploeg van trainer Lucien Favre versloeg concurrent RB Leipzig. De omhaal van nieuweling Axel Witsel was het hoogtepunt van de wedstrijd.

Borussia Dortmund
4 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Voorafgaand aan het seizoen werd zowel Dortmund als Leipzig gezien als een club die het kampioen Bayern München moeilijk zou kunnen maken, ofwel als een club die de grootste kans maakt op de tweede plek achter Der Rekordmeister. Eerst moesten de clubs maar uitmaken wie de beste van de twee was en Leipzig kende een droomstart in die strijd. Dortmund kreeg de bal al in de eerste minuut niet weg en Jean-Kévin Augustin profiteerde van die chaotische situatie. De aanvaller schoof de 0-1 binnen.

Zo moest Dortmund voor eigen publiek meteen in de achtervolging en daar had de ploeg succes mee, want nog voor rust stond er een comfortabele voorsprong op het scorebord. Mahmoud Dahoud zorgde met een fraaie kopbal op een voorzet van Marcel Schmelzer in de 21ste minuut voor de gelijkmaker. Na veertig minuten kopte Marcel Sabitzer een vrije trap van Marco Reus in zijn eigen doel. De mooiste treffer kwam op naam van nieuweling Witsel, die in het toernooi om de DFB-Pokal ook al belangrijk was. Leipzig-keeper Péter Gulácsi redde nog op een kopbal uit een corner, maar op de omhaal van de Belg was de doelman kansloos.

Mahmoud Dahoud viert zijn goal met het publiek.

Ondanks kansen over en weer duurde na het rust lang voordat er een goal viel. Lukas Klostermann kreeg de grootste mogelijkheid voor Leipzig om terug in de wedstrijd te komen, maar zijn volley was een prooi voor Roman Bürki, die met een geweldige redding Dortmund op de been hield. Aan de andere kant was Dahoud dicht bij zijn tweede treffer. Zijn poging zeilde over het doel van Gulácsi. Uiteindelijk zorgde Reus voor het slotakkoord door uit een counter te scoren en er 4-1 van te maken. Het was zijn honderdste treffer in de Bundesliga. Zo voegt Dortmund zich bij de groep van acht clubs die in de eerste speelronde een overwinning boekten.