Dortmund kruipt via Witsel en Reus door oog van de naald

Borussia Dortmund is ternauwernood ontsnapt aan een blamage in het Duitse bekertoernooi. De Duitse topclub won pas na verlenging van tweedeklasser Greuther Fürth.

Greuther Fürth
nv
1 - 2
Borussia Dortmund

Het kan niet gezegd worden dat Dortmund in een zwakke opstelling aantrad. Mario Götze, Marco Reus en Christian Pulisic verschenen aan de aftrap, aanwinsten Axel Witsel en Achraf Hakimi begonnen nog wel op de bank.

De uit China naar Europa teruggekeerde Witsel was bij zijn debuut voor Dortmund meteen erg belangrijk. Vlak voor het verstrijken van de laatste minuut blessuretijd maakte de ingevallen Belg de gelijkmaker tegen Greuther Fürth. Hij schoot fraai binnen bij de tweede paal en voorkwam zo dat Sebastian Ernst matchwinner werd na zijn 1-0 in de 77ste minuut.

In de verlenging kreeg Dortmund het zwaar te verduren, Greuther Fürth leek de langste adem te hebben. Doelman Roman Bürki moest herhaaldelijk handelend optreden, maar hield zijn ploeg in de race. Mede dankzij de goede wedstrijd van Bürki kon Reus beslissend zijn in de slotfase. Hij werd volledig vrijgelaten in de zestien en kon in de laatste minuten van de verlenging de 1-2 tegen de touwen schieten.

Dortmund zal niet blij zijn met de extra inspanning in de eerste ronde van de Duitse beker, komend weekend staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Met RB Leipzig wacht een tegenstander van formaat op Dortmund.