Gemis Kane breekt onmachtig Tottenham direct op

Tottenham Hotspur heeft in de eerste wedstrijd zonder Harry Kane direct schade opgelopen. Tegen Brighton & Hove Albion ging het zondagavond mis voor de Londenaren, waar Steven Bergwijn een basisplaats had.

Brighton & Hove Albion
1 - 0
Tottenham Hotspur

Voor Bergwijn was het de derde keer op rij dat hij mocht starten in een Premier League-wedstrijd. Dit keer vormde hij de voorhoede met Heung-Min Son en Gareth Bale, die het nieuwe gezicht was ten opzichte van de basiself in de verloren topper tegen Liverpool van afgelopen donderdag. In die kraker liep Kane een dubbele enkelblessure op, die hem waarschijnlijk een paar weken aan de kant houdt.

Kane werd door Spurs gemist in Brighton. Niet alleen met zijn aanvallende klasse rond het vijandelijke strafschopgebied, maar ook als aanspeelpunt. Brighton was in de eerste helft duidelijk de gevaarlijkste ploeg en kwam in de zeventiende minuut op voorsprong via Leandro Trossard: 1-0. Dat bleek voor Spurs niet eens een wake-up call, het spel van de bezoekers bleef slap.

José Mourinho zal halverwege furieus zijn geweest en probeerde zijn ploeg bij de start van de tweede helft al naar voren te jagen met een aanvallende wissel. Davinson Sánchez werd vervangen door spits Carlos Vinícius en nadat Lucas Moura en Erik Lamela ook nog waren ingevallen (voor Bale en Tanguy Ndombele) werd Brighton wel behoorlijk teruggedrongen. De thuisploeg, waar Joël Veltman als rechtsback speelde in de vijfmansdefensie, hield echter de nul en won zo knap.

Voor Brighton is de zege een enorme opsteker in de strijd tegen degradatie. Voor Tottenham wordt de achtervolging op de top alleen maar lastiger. Het is voor Spurs nu al snakken naar de terugkeer van Kane.