Liverpool boekt bevrijdende zege in spectaculaire topper tegen Spurs

Na vijf wedstrijden zonder zege heeft Liverpool eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. Het bezoek aan Tottenham Hotspur leverde een heerlijke wedstrijd op.

Tottenham Hotspur
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Voor aanvang van het duel in Londen stond Liverpool al 437 minuten droog in de Premier League, maar al snel werd duidelijk dat die reeks donderdagavond zou gaan sneuvelen. Sadio Mané was na twee minuten al dicht bij de openingstreffer. Aan de andere kant sloeg Heung-Min Son wél toe, maar na inmenging van de VAR werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Die eerste vijf minuten bleken de opmaat voor een spectaculaire wedstrijd, waarin het spel in een hoog tempo op en neer ging. Mané kreeg nog een serieuze kans, maar werd knap gehinderd door de jonge Joe Rodon. Op slag van rust was het alsnog raak voor Liverpool. Mané gaf de bal op een presenteerblaadje voor Roberto Firmino die de 0-1 binnentikte en zo eindelijk een einde maakte aan de doelpuntendroogte van The Reds.

Beide ploegen hadden een kwartier om op adem te komen, maar nog geen twee minuten na rust was het alweer feest bij Liverpool. Trent Alexander-Arnold scoorde uit de rebound na een schot van de zeer bedrijvige Mané: 0-2. Tottenham gaf zich echter niet gewonnen en maakte in de 49ste minuut alweer de aansluitingstreffer. Op aangeven van Steven Bergwijn schoot Piere-Emile Højbjerg de bal op met zijn wreef prachtig in de verre hoek.

Zonder de geblesseerd uitgevallen Harry Kane kon Tottenham in de tweede helft echter minder goed doordrukken. De thuisploeg kwam nog goed weg toen een doelpunt van Mohamed Salah ook door de VAR werd afgekeurd wegens hands van Firmino, in de 65ste minuut werd het alsnog 1-3. Na een strakke voorzet van Alexander-Arnold zat Rodon mis en profiteerde Mané.

Daar kwam Spurs niet meer van terug, ook niet toen Gareth Bale nog in de ploeg kwam voor Bergwijn. In het laatste kwart van de wedstrijd bleef Liverpool relatief eenvoudig overeind. The Reds delen zo een gevoelige tik uit aan Tottenham, dat blijft steken op de zesde plaats. De formatie van Klopp klimt naar plek vier, met nog vier punten minder dan koploper Manchester City.