Gemengde gevoelens bij Heracles na beëindigen van horrorreeks

Reacties

Heracles Almelo heeft een punt gezet achter een serie van drie verloren thuiswedstrijden zonder ook maar een doelpunt te hebben gemaakt. Toch hadden de zwart-witten ongetwijfeld meer verwacht van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Invaller Jizz Hornkamp voorkwam een volgende verliespartij in eigen huis: 1-1.

Gemengde gevoelens bij Heracles na beëindigen van horrorreeks
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Heracles en Volendam staan sinds de winterstop allebei onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer. Erwin van de Looi volgde in Almelo de ontslagen John Lammers op, terwijl Regillio Simons het tegenwoordig voor het zeggen heeft bij Volendam. Laatstgenoemde startte vorige week met een 0-1 nederlaag tegen Almere City; Heracles won bij het debuut van Van de Looi van RKC Waalwijk (1-2).

Van de Looi hoopte zijn puntenaantal zaterdag direct te kunnen verdubbelen, maar Volendam kwam in het Erve Asito al vroeg op voorsprong. Lequincio Zeefuik kopte raak uit een hoekschop en maakte zo zijn derde goal uit zijn laatste vier wedstrijden voor Volendam. In totaal staat de teller voor de negentienjarige Zeefuik nu op vijf Eredivisie-doelpunten.

Heracles moest in de achtervolging, maar had moeite met het creëren van kansen. Halverwege koos Van de Looi daarom voor een dubbele wissel en bracht hij Mario Engels en Hornkamp in zijn ploeg. Laatstgenoemde kende een opvallende entree: negen seconden in de tweede helft werd Hornkamp al bestraft met een gele kaart.

Later trok Hornkamp opnieuw de aandacht. Op aangeven van Ruben Roosken tikte de spits de 1-1 binnen. Heracles ging hierna op zoek naar meer en kreeg kansen via Brian De Keersmaecker en Engels. Zij kregen het echter niet voor elkaar om Volendam-doelman Mio Backhaus te passeren en dus nam Volendam een punt mee naar Noord-Holland.

Volendam en Vitesse staan nu in punten gelijk. Het doelsaldo van de Arnhemmers is slechter, maar Vitesse heeft nog wel een wedstrijd tegoed en speelt zondag thuis tegen Feyenoord. Heracles staat nu veertiende en heeft zeven punten meer dan de ploegen onder de streep.

Heracles Almelo Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.