Gelderse derby extra pikant voor doelman Velthuizen

Reacties

● Voor de 26ste keer gaat NEC op bezoek bij buurman Vitesse. Slechts drie keer wisten de Nijmegenaren te winnen in Arnhem. Twaalf keer speelden ze gelijk en de Arnhemmers wonnen tien keer.

Gelderse derby extra pikant voor doelman Velthuizen

● Ondanks de grote rivaliteit hebben liefst 32 spelers een heden dan wel verleden bij beide clubs. Van de huidige selecties geldt dit voor geen enkele speler.

● Vorig seizoen won Vitesse met 4-1 van NEC. Wilfried Bony (2), Guram Kashia en Mike Havenaar deden toen de vroege goal van NEC’er Melvin Platje teniet. In die wedstrijd maakte doelman Piet Velthuizen een enorme blunder, waar hij een nacht van wakker heeft gelegen en zelfs een traantje om heeft gelaten (zie filmpje).

● Die wedstrijd zal herinnerd worden vanwege de drie rode kaarten (Rémy Amieux, Ryan Koolwijk en Victor Pálsson) die NEC die wedstrijd kreeg.

● De spelers van NEC stonden in de eerste negentien speelronden - samen met die van FC Utrecht - het vaakst buitenspel dit seizoen, namelijk 57 keer.

● De voetballers van Vitesse werden slechts 26 keer in buitenspelpositie teruggefloten. Alleen Go Ahead Eagles telde minder (20) buitenspelsituaties.

● Bij Vitesse sloegen keeper Piet Velthuizen en verdediger Guram Kashia nog geen minuut over. Bij NEC geldt dit alleen voor keeper Kalle Johnsson.

● Vitesse heeft de laatste tien wedstrijden geen nederlaag geleden. (W8, G2)

● Vitesse slaagde er in om in alle wedstrijden dit seizoen tot scoren te komen. Zij zijn daarmee de enige ploeg in de Eredivisie die dat flikte.

● NEC won zijn laatste Eredivisie-uitwedstrijd op 22 februari van het vorige jaar. Inmiddels wacht de ploeg al veertien uitduels op een zege.

● In de laatste 31 Eredivisiewedstrijden moest NEC telkens minimaal een keer een goal incasseren.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.