Bosz: 'Moet mijn spelers niet gaan opfokken'

Reacties

De derby-gevoelens zijn bekend bij Peter Bosz. De trainer van Vitesse wil zondag tegen NEC daarop juist niet de nadruk leggen.

Bosz: 'Moet mijn spelers niet gaan opfokken'

'Ik snap heel goed welke belangen er zoal omgaan. Alleen winnen we daar geen wedstrijd mee', aldus Bosz. 'Ik moet mijn spelers niet gaan opfokken. We hebben meeste kans als we ons eigen spel spelen.'

De trainer ziet Mike Havenaar zondag weer terugkeren na zijn schorsing, hetgeen ten koste van gaat van Giorgi Chanturia. De Georgische aanvaller nam afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle de honneurs waar in de spits.

Mori
Guram Kashia ontbreekt zondag in Gelredome door een schorsing. Naar alle waarschijnlijkheid neemt Dan Mori de opengevallen plaats in. Voor de Israëlische international, over wie ophef was tijdens het trainingskamp in Abu Dhabi omdat hij het Emiraat niet inmocht en Vitesse toch zonder hem afreisde, is het zijn tweede basisplaats dit seizoen.

Ondanks het grote verschil op de ranglijst (22 punten) waakt Bosz voor onderschatting van de Nijmeegse rivaal. 'NEC is uitstekend gestart na de winterstop met twee verdiende overwinningen. Maar ik verwacht niet dat dit de laatste derby wordt. NEC heeft te veel kwaliteiten in vergelijking met andere ploegen om te degraderen. Het kan altijd, maar ik reken er niet op.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.