Gekwalificeerd AZ gaat vol voor verlengen van imposante Europese serie

Reacties

AZ is al zeker van een plek in de knock-outfase van de Conference League en speelt donderdag tegen Randers FC vooral voor de coëfficiënten, de eer en de winstpremie. Ook wil de ploeg een fraaie serie graag een vervolg geven. Coach Pascal Jansen overweegt wel om wat wijzigingen door te voeren in zijn ploeg.

Gekwalificeerd AZ gaat vol voor verlengen van imposante Europese serie
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Randers FC
Randers FC

AZ heeft na vijf speelronden elf punten en kan niet meer achterhaald worden door tegenstander Randers, dat met zeven punten tweede staat in de poule. De Alkmaarders spelen aankomend weekend in de competitie tegen landskampioen Ajax. Jansen ontkent dat hij al over het duel van donderdagavond heen kijkt, maar denkt er wel aan om enkele spelers te sparen.

'We zijn gekwalificeerd voor de knock-outfase, dus dat is wel iets wat je overweegt', geeft de coach toe op de website van AZ. 'Er zijn ook een paar jongens die al een aantal weken op de deur bonken en graag vanaf het begin laten zien waartoe zij in staat zijn. Dat neem ik mee in mijn afwegingen richting morgen.'

Jansen eist de volledige focus van zijn ploeg. 'Wij willen elke wedstrijd winnen, of er nu wel of niet iets op het spel staat. De knock-outfase hebben wij al bereikt, maar desalniettemin willen wij de poulefase positief afsluiten. En dat is met een winstpartij.'

AZ is bezig aan een indrukwekkende reeks in Europese thuiswedstrijden: de Alkmaarders hebben al vijftien Europese duels in het AFAS Stadion niet meer verloren. De laatste buitenlandse ploeg die erin slaagde om te winnen bij AZ was Olympique Lyon in het Europa League-seizoen 2016/17 (1-4).

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.