Geïrriteerd Barcelona sleept krant voor rechter na publicatie Messi-contract

Reacties

Lionel Messi heeft opnieuw historie geschreven. Nu eens niet met een verbluffende doelpuntenmijlpaal, maar door zijn via El Mundo uitgelekte arbeidsovereenkomst. Als de cijfers kloppen, heeft de Argentijn in 2017 het grootste sportcontract ooit getekend. Het geïrriteerde Barcelona sleept de krant voor de rechter.

Geïrriteerd Barcelona sleept krant voor rechter na publicatie Messi-contract
© Pro Shots

De 555.237.619 euro in vier jaar tijd, mits Messi aan alle bonussen voldoet, duizelen. Per seconde verdient de zesvoudige Gouden Bal-winnaar 2,43 euro. Als de dribbelaar om 23.00 uur gaat slapen en om 7.00 uur opstaat, is zijn bankrekening met circa zeventigduizend euro gespekt. Netto, welteverstaan.

De Argentijn leidt nu een klassement waarin normaal gesproken NFL-spelers, honkballers en basketballers de boventoon voeren: dat van de sporters met de grootste contracten.

Tot de details van de overeenkomst van Messi uitlekten, ging Patrick Mahomes aan kop. De quarterback van de Kansas City Chiefs signeerde vorig jaar een contract dat hem tot 2031 dik vierhonderd miljoen euro oplevert. Bijna een habbekrats in vergelijking met Messi, zeker als je ervan uitgaat dat de Argentijn er 'slechts' vier jaar voor hoeft te werken.

Naar verluidt is Messi extreem teleurgesteld dat de verbintenis nu op straat ligt. Don Balón bericht zelfs dat de Argentijn nu definitief heeft besloten dat hij Barcelona in de zomer, wanneer de beruchte verbintenis afloopt, zal verlaten.

Rond het middaguur bracht Barcelona een verklaring naar buiten waarin het ontkent dat het lek bij iemand van de club zit. De Catalanen kondigen juridische stappen aan tegen El Mundo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.