Gehavend PSV grijpt koppositie na overtuigende zege op Vitesse

Reacties

PSV mag zich minimaal een dag koploper van de Eredivisie noemen. In een leeg Philips Stadion boekten de Eindhovenaren een afgetekende overwinning op subtopper Vitesse.

Gehavend PSV grijpt koppositie na overtuigende zege op Vitesse
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Vitesse
Vitesse

PSV begon zwaar gehavend aan het thuisduel met Vitesse. Eran Zahavi meldde zich vorige week in de uitpuilende ziekenboeg, terwijl Philipp Max verstek moest laten gaan vanwege een positieve coronatest. Op het middenveld koos Roger Schmidt opnieuw voor Erick Gutiérrez. Aanvoerder Marco van Ginkel en Davy Pröpper begonnen op de bank.

Nikolai Baden Frederiksen loste namens de bezoekers nog een vroeg waarschuwingsschot, maar daarna nam PSV het heft stevig in handen. Schoten van Ritsu Doan en Mario Götze brachten Markus Schubert aanvankelijk niet in de problemen, op de inzet van Ibrahim Sangaré was de Vitesse-doelman volledig kansloos. De Ivoriaan nam een afvallende bal vol op de slof en schoot PSV na een kleine twintig minuten fraai op voorsprong (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat deed Bruma niet veel later nog eens dunnetjes over. De Portugees, in het verleden vaak verguisd in het Philips Stadion, volleerde de bal na een vlotlopende aanval knap raak en verdubbelde zo de Eindhovense voorsprong. Door zijn vijfde Eredivisie-treffer van het seizoen mag Bruma zich nu in zijn eentje clubtopscorer noemen. De 27-jarige aanvaller passeerde Zahavi, die op vier doelpunten staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nieuwe koploper
Omdat PSV na rust krachten spaarde, kon Vitesse zich vaker op de vijandelijke helft laten zien. Grote kansen leverde dat niet op. Sterker nog, Mario Götze was dicht bij de genadeklap. Zijn afstandsschot belandde via de paal echter in de handen van Schubert. De Duitse middenvelder moest zich een kwartier voor tijd met een pijnlijk bovenbeen laten vervangen. Omdat PSV in het vervolg niet meer wilde en Vitesse niet meer kon, kabbelde de wedstrijd richting het eindsignaal. Invaller Maxi Romero leek voor het laatste wapenfeit te zorgen, maar het doelpunt van de Argentijn werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de overwinning mag PSV zich minimaal een dag koploper in de Eredivisie noemen. Wint Ajax zondag op bezoek bij RKC Waalwijk, dan heroveren de Amsterdammers de eerste plaats. Feyenoord, dat minder verliespunten heeft dan beide concurrenten, neemt het dan in eigen huis op tegen hekkensluiter PEC Zwolle.

PSV Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.