Slecht nieuws uit ziekenboeg PSV blijft maar komen

Reacties

Eran Zahavi staat langer aan de kant dan aanvankelijk werd gevreesd. PSV kan pas in 2022 weer een beroep doen op de spits. Daarmee is de aanvaller niet bepaald een uitzondering. De ziekenboeg is overvol.

Slecht nieuws uit ziekenboeg PSV blijft maar komen
© Pro Shots

Zahavi keerde geblesseerd terug van zijn interlandverplichtingen met Israël. De spits liep in het WK-kwalificatieduel met Oostenrijk een knieblessure op, die hem naar verwachting een maand aan de kant zou houden.

Nader onderzoek heeft echter aan het licht gebracht dat Zahavi beduidend langer niet inzetbaar is. Trainer Roger Schmidt houdt rekening met een absentie van minimaal drie maanden. Mogelijk wacht de Israëlische spits een operatie. 'Hij zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen', bevestigde Schmidt tijdens de persconferentie vrijdag. 'Eran is nog in gesprek met de medici om te kijken of een operatie nodig is. Pas daarna kunnen we definitief zeggen hoelang hij uit de roulatie is.'

Max
Daarnaast was er ook slecht nieuws over Philipp Max. De Duitse back is voorlopig niet beschikbaar na een positieve coronatest.

Die twee tegenvallers volgen na weken vol blessureleed. Cody Gakpo, Noni Madueke, Richard Ledezma en Jordan Teze zijn ook nog niet fit. 'We hopen dat ze voor kerst hun rentree nog kunnen maken', aldus Schmidt, die Ryan Thomas ook de rest van het kalenderjaar moet missen.

Kans
Ondanks alle afwezigen blijft Schmidt positief. 'We hebben met Carlos Vinícius, Maxi Romero, Bruma, Ritsu Doan, Yorbe Vertessen en Mario Götze nog een hoop opties. Dat zijn allemaal goede spelers. Bovendien is het een kans voor de spelers die minder gespeeld hebben om zich te laten zien.'

'We kijken ook niet naar de volgende negen duels, maar naar de wedstrijd tegen Vitesse. Dat is een lastige tegenstander. We moeten in onszelf geloven. We zijn er klaar voor. Je speelt met elf en kunt maar vijf keer wisselen', aldus Schmidt met een glimlach.

Een reden voor de stortvloed aan blessurs kon hij niet geven. 'We kijken dagelijks naar de beste manier om met de spelers om te springen. De redenen zijn verschillend, per speler. We analyseren dat en kijken wat we beter kunnen doen. Maar het is en blijft voetbal, dit soort dingen gebeuren. Het is ook wat ongelukkig nu.'

VI stond deze week al uitgebreid stil bij de blessureperikelen in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.