Gehate Kramer, jarige Van Basten, Friese derby & Halloween

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gehate Kramer, jarige Van Basten, Friese derby & Halloween

'Ik lees vooral berichtjes over vreselijke ziektes. Dat ik de kanker kan krijgen en zo. Of dat mijn moeder me bij mijn geboorte had moeten inslikken.'
Michiel Kramer kreeg na de 1-0 overwinning op Ajax diverse hatelijke berichtjes nadat zijn telefoonnummer op internet was gezet. 'Ik zeg eerlijk: het interesseert me geen reet. Neem ik toch gewoon een nieuw nummer? Al is het wel de schaamte voorbij.' ADO-trainer Henk Fraser verklaart de haat tegen de na de bekerzege zichtbaar geëmotioneerde Kramer. 'Michiel is meer gehaat dan ik ooit was. Kijk, de één heeft moeite met schoppen, de ander met zuigen. Ik heb dat een beetje met Joël Veltman. Dat gejammer woensdag, daar stoor ik mij enorm aan. Moet hij niet doen.' (AD)

Marco van Basten is jarig! Op 31 oktober 1964 kwam de latere topspits van Ajax en AC Milan ter wereld. Nu, 51 jaar later, is San Marco assistent-bondscoach van Oranje en columnist van VI. Maar wij herinneren hem toch vooral als de sierlijke aanvaller die in totaal 276 keer scoorde in 373 duels voor zijn twee clubs. Ter ere van zijn verjaardag een uitgebreide compilatie. Gefeliciteerd Marco!

• Van Basten was in het verleden ook trainer van SC Heerenveen. Dat staat zondag om 14.30 uur in de Friese derby tegen SC Cambuur heel wat te wachten, zo blijkt uit de laatste training van de club uit Leeuwarden, die morgen op bezoek gaat in het Abe Lenstra Stadion. Dat de Friese derby lééft blijkt ook wel uit de laatste oefensessie van de mannen van Foppe de Haan.

'De ideale nieuwe trainer van Heerenveen? Die heb je aan de lijn.'
• SC Heerenveen treedt zondagmiddag aan in de Friese derby met interim-coach Foppe de Haan op de bank. De sinds zijn vertrek bij Go Ahead Eagles clubloze Foeke Booy ziet zichzelf als permante opvolger van de onlangs opgestapte Dwight Lodeweges. (Leeuwarder Courant)

• Op 31 oktober 2015, vandaag dus, is het ook Halloween. Verschillende clubs stonden stil bij het jaarlijkse griezelfeest. Zo schrok voormalig PSV'er Ola Toivonen zich rot bij het opnemen van een video voor Sunderland.

• De beeltenis die Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar maakte in aanloop naar het thuisduel met FC Ingolstadt 04 is al even afschrikwekkend. De verdedigers van de promovendus zijn alvast gewaarschuwd voor de bloeddorstige Hunter.

• Tottenham Hotspur deed eveneens zijn best om er met Halloween wat moois van te maken. De voormalige Eredivisonisten Jan Vertonghen, Christian Eriksen en spits Harry Kane liepen met open ogen in de val van rechtsback Kyle Walker. Moussa Dembélé blijkt over stalen zenuwen te beschikken.

'Of ik Davy schop? Dat heb ik vroeger thuis al wel eens gedaan.'
• Voor Robin en Davy Pröpper is zaterdag 31 oktober ook een speciale dag. Voor het eerst in hun carrière staan de twee broers tegen over elkaar tijdens De Graafschap – PSV. 'Ik heb er lang op gewacht en nu is het eindelijk zo ver', zegt verdediger Robin. De Eredivisie-wedstrijd begint vanavond om 20.45 uur. (De Gelderlander)

'De Graafschap is een club met een heel eigen cultuur. Dat vind ik wel mooi, al past de muziek van Normaal en de Zwarte Cross en zo niet echt bij mij. Dat is niet mijn ding.'
• Voor Luuk de Jong is de uitwedstrijd tegen De Graafschap ook bijzonder. De PSV-aanvaller begon zijn profcarrière op De Vijverberg. 'Het is voor mij zeker speciaal. Ik heb acht jaar bij De Graafschap gespeeld en er uiteindelijk ook het eerste gehaald. Bovendien ligt mijn ouderlijk huis bij De Vijverberg om de hoek.' (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.