Geertruida valt uit op afsluitende training Oranje

Reacties

Lutsharel Geertruida lijkt geblesseerd te zijn geraakt tijdens de laatste training van het Nederlands elftal op weg naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De verdediger zocht zaterdagavond al snel de kleedkamer op.

Geertruida valt uit op afsluitende training Oranje
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

Kort na de persconferentie met Virgil van Dijk en Ronald Koeman stapte de selectie het trainingsveld op. In het gedeelte van de training dat nog open was voor de pers, ging het mis voor Geertruida. Na overleg met dokter Edwin Goedhart op het veld zocht de Feyenoorder de catacomben op.

De fysieke klachten bij Geertruida zijn een tegenvaller voor Koeman. De bondscoach gaf tijdens zijn persmoment al aan dat er twijfels waren over de inzetbaarheid van Aké. Zowel Geertruida als Aké had donderdagavond een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Griekenland die met 3-0 gewonnen werd. Koeman koos toen voor een speelplan met drie centrale verdedigers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Matthijs de Ligt is het logische alternatief voor Geertruida. Koeman legde vlak voor de afsluitende training nog uit aan de pers dat niet De Ligt maar Stefan de Vrij was ingevallen voor Nathan Aké omdat De Vrij bij zijn club midden in een centrum van drie speelt. In dit systeem lijkt De Ligt zich te moeten richten op de positie van rechtercentrumverdediger.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.