Geertruida nog niet klaar bij Feyenoord: 'Bijtekenen goed voor mij en de club'

Reacties

Lutsharel Geertruida is nog niet klaar bij Feyenoord. Het is voor de 22-jarige verdediger reden om zijn contract bij de club van zijn hart met een jaar te verlengen.

Geertruida nog niet klaar bij Feyenoord: 'Bijtekenen goed voor mij en de club'
© Pro Shots

Geertruida en Feyenoord maakten dat nieuws zaterdagmiddag bekend voorafgaand aan de laatste training richting De Klassieker van komende zondag. De zelfopgeleide speler zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuw contract tot medio 2025. Zijn huidige verbintenis loopt volgend jaar af. Dat daar nu een jaar bij komt, betekent dat de Rotterdammers een van hun belangrijkste spelers komende zomer nog niet hóéven te verkopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat vindt ook Geertruida belangrijk. 'Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is', zegt de Rotterdammer op de clubwebsite. 'Bijtekenen is niet alleen goed voor mij, maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben, niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van me is om met Feyenoord grote successen te boeken. Vorig seizoen was al bijzonder met de finale van de Conference League en dit jaar gaat het nog beter – ook met mij als voetballer.'

Geertruida is dit seizoen een vaste waarde achterin bij Feyenoord. De ploeg van trainer Arne Slot is koploper in de Eredivisie en staat en in de kwartfinale van de Europa League en de halve finale van het KNVB-bekertoernooi, waarin Ajax de tegenstander is. 'Ik ben ervan overtuigd dat er voor de club en voor mij nog mooie dingen in het verschiet liggen', zegt Geertruida, die in het seizoen 2017/18 net aan het grote werk kwam ruiken toen Feyenoord de KNVB-beker won.

Oranje
Bijna vijf jaar later is Geertruida uitgegroeid tot dragende speler en is hij voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, dat volgende week aan de EK-kwalificatiereeks begint met wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. 'Het feit dat ik nu bij de selectie zit van het Nederlands elftal is voor mij een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het maakt me ongelofelijk trots dat ik als jongen van Rotterdam-Zuid geselecteerd ben voor het grote Oranje.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer L. Geertruida
Meer over L. Geertruida
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.