Geen zorgen Kompany over exit Weghorst en co: 'Mijn telefoonboekje dik genoeg'

Reacties

De degradatie uit de Premier League zal niet zonder gevolgen zijn voor de selectie van Burnley. Manager Vincent Kompany maakt zich geen zorgen over de verwachte aderlatingen.

Geen zorgen Kompany over exit Weghorst en co: 'Mijn telefoonboekje dik genoeg'
© Pro Shots

De sportieve teloorgang betekent ook een ander aangezicht van de spelersgroep. Wout Weghorst is een van de spelers die zijn heil elders gaat zoeken. De Oranje-international gaat gebruik maken van de vastgelegde ontsnappingsclausule. 'We hebben van te voren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen', zei de spits begin juni tegen VI.

Kompany houdt rekening met vertrekkende spelers als Weghorst. 'Dat hoort bij een degradatie. Maar aan de andere kant biedt dat ook ruimte om nieuwe spelers te halen die beter passen in onze plannen met deze club', zegt de Belg op de clubwebsite.

De oud-international, die Anderlecht inruilde voor Burnley, beseft dat het budget beperkt is. Huren van spelers is niet zijn eerste gedachte. 'Het is de laatste oplossing als je niet genoeg middelen hebt om de gewenste kwaliteit te halen voor een positie die je echt moet invullen.'

Kompany heeft andere ideeën. Hij wil ondergewaardeerde spelers met een mooie toekomst halen om die te ontwikkelen en zo een hogere transferwaarde op het veld te creëren. 'Dat heb ik de laatste jaren gedaan in België. Ik ben er dus bekend mee. Mijn telefoonboekje is dik genoeg om wat interessante opties te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.