Geen vrijheid bij Atalanta: 'vermoeiende' Gasperini krijgt trap na

Reacties

VfL Wolfsburg-aanwinst Joakim Maehle is opgelucht nu hij vertrokken is bij Atalanta Bergamo. De 26-jarige vleugelverdediger heeft tegenover Deense media een boekje opengedaan over de aanpak van trainer Gian Piero Gasperini. Die aanpak was voor Maehle een belangrijke reden om te vertrekken.

Geen vrijheid bij Atalanta: 'vermoeiende' Gasperini krijgt trap na
© Pro Shots

De Deen stond tweeënhalf jaar onder contract bij Atalanta. Deze zomer was de maat vol voor de wingback die op het EK 2020 uitgroeide tot een revelatie. Maehle was klaar met het werken onder Gasperini, vertelde hij dinsdag tijdens een persmoment van de Deense nationale ploeg.

'Hij bepaalde alles. Eigenlijk was er helemaal geen vrijheid', begon de voormalige concurrent van Hans Hateboer zijn klaagzang over de gang van zaken in Bergamo. 'Ik leefde op een mooie plek en het weer was lekker, maar ik kon er niet van genieten. Mentaal was het superzwaar. Als je een geweldige wedstrijd speelde en je een week later in de eerste twintig minuten niet zo goed was, dan moest je weer achter in de rij aansluiten. Er was geen rust zoals je die elders ziet. Mentaal was ik echt toe aan verandering.'

Maehle begon te lachen toen hem werd voorgelegd dat hij een beeld schetste van een soort voetbalgevangenis. 'Dat zijn jouw woorden. Maar Gasperini bepaalde alles, ja. Als we twee keer op één dag trainden, mochten we soms niet naar huis omdat het dan beter zou zijn als we op het trainingscomplex sliepen. Je hebt het gevoel dat je een nummer bent. Er is geen relatie met de coach. Hij werd bijvoorbeeld boos op mij omdat ik Rasmus Højlund voor de training had opgehaald met de auto. Rasmus had geen rijbewijs en geen chauffeur, maar toch wilde Gasperini niet dat we samen zouden rijden. Dan zouden we plezier hebben. Ik kreeg op mijn kop. Na een tijdje worden dat soort zaken vermoeiend.'

Naast Hateboer staan met Marten de Roon, Teun Koopmeiners en de kersverse aankoop Mitchel Bakker nog drie Nederlanders onder contract bij Atalanta.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.