Geen quadruple voor Manchester City: 'Dacht je echt dat dat ons doel was?'

Reacties

Voor de eerste keer in het Pep Guardiola-tijdperk werd Manchester City woensdag al in de derde ronde van een nationaal bekertoernooi uitgeschakeld. Newcastle United was in de strijd om de League Cup met 1-0 te sterk, wat betekent dat City de zogeheten quadruple kan vergeten.

Geen quadruple voor Manchester City: 'Dacht je echt dat dat ons doel was?'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City schreef vorig seizoen geschiedenis met het binnenhalen van de treble, door de Champions League, landstitel én FA Cup te winnen. In het League Cup-toernooi werd de ploeg van Guardiola toen uitgeschakeld door Southampton. Ook voor dit seizoen zit het winnen van vier hoofdprijzen er niet in, want nu kegelde Newcastle United City uit het League Cup-toernooi.

Een teleurstelling? Guardiola reageerde na afloop verbaasd op die vraag. 'Jij dacht echt dat ons doel voor dit seizoen was om de quadruple te winnen? Eerlijk, dat was het niet', zei de City-coach. 'We zijn meer dan tevreden met de treble. Natuurlijk hebben wij hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar ze zijn niet zó hoog dat we de treble nu niet meer goed genoeg vinden.'

Dat Guardiola niet alles op alles wilde zetten om in het League Cup-toernooi actief te blijven, bleek wel uit het feit dat hij Erling Haaland aan de kant hield. De Noor liep wel warm en wilde duidelijk invallen, maar Guardiola besloot om zijn topscorer niet in te zetten.

'Erling heeft al veel wedstrijden gespeeld en we hebben nog heel veel wedstrijden voor ons', legde Guardiola die beslissing uit. 'Hij had misschien de laatste tien of vijftien minuten kunnen meedoen, maar ik besloot om hem niet te gebruiken voor deze wedstrijd.'

Bij Manchester City had Nathan Aké een basisplaats. De Nederlander droeg zelfs de aanvoerdersband om zijn arm. Aké stond niet tegenover Sven Botman, want hij kreeg rust van Newcastle United-manager Eddie Howe en zat niet eens bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.