'Geen Oranje, maar Die Mannschaft: debuut Gosens kwestie van tijd'

Reacties

Zonder de coronacrisis had Robin Gosens deze dinsdag zijn debuut moeten maken voor de Duitse nationale ploeg. Bondscoach Joachim Löw wilde de vleugelback van Atalanta Bergamo in het oefenduel met Italië dat op 31 maart gepland stond voor de leeuwen gooien.

'Geen Oranje, maar Die Mannschaft: debuut Gosens kwestie van tijd'
© Pro Shots

Door de goede prestaties van Gosens in de Serie A was het een kwestie van tijd voor zijn interlandloopbaan van de grond zou komen. De in Duitsland geboren linkspoot had gezien zijn Nederlandse vader ook voor Oranje kunnen uitkomen, maar volgens La Gazzetta dello Sport heeft de Duitse voetbalbond hem gestrikt als international.

Zijn eerste optreden voor Die Mannschaft laat nog even op zich wachten, nu ook de interlands die gepland stonden voor eind maart zijn uitgesteld wegens de uitbraak van het coronavirus. De voormalig speler van Vitesse en Heracles Almelo moet zijn droom dus even uitstellen, maar zijn debuut voor Duitsland is een kwestie van tijd.

In februari sprak Gosens met de NOS over zijn interlandloopbaan. Toen had hij nog geen keuze gemaakt. 'Ik ben net over de grens in Duitsland opgegroeid dus aan de ene kant voel ik mij Duits, maar ik heb ook lang in Nederland gevoetbald. Het zijn allebei voetbalgekke landen en landen die leven voor het voetbal.'

Het heeft er dus alle schijn van dat Gosens international van Duitsland wordt. Volgens de berichten uit Italië wordt ook een transfer steeds waarschijnlijker, al doet Atalanta er met een vraagprijs van dertig miljoen euro euro alles aan hem te behouden. Zowel vanuit Italië zelf als in het buitenland is er volop interesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.