Gedoe om Greenwood: Getafe-trainer maakt excuses na link met Bellingham

Reacties

Het debuut van Mason Greenwood voor Getafe ging zondag niet onopgemerkt voorbij. De 21-jarige aanvaller droeg bij aan de overwinning op Osasuna (3-2), maar zorgde (ongewild) ook voor de nodige controverse. Daarvoor bood trainer José Bordalás zijn excuses aan.

Gedoe om Greenwood: Getafe-trainer maakt excuses na link met Bellingham
Getafe
Getafe
3 - 2
Osasuna
Osasuna

Greenwood wordt niet langer verdacht van huiselijk geweld en verkrachting en hoopt zijn carrière bij Getafe nieuw leven in te blazen. Jude Bellingham, sinds dit seizoen speler van Real Madrid, raadde zijn landgenoot aan om ook in Spanje te gaan spelen. Dat was in ieder geval de lezing van José Bordalás, maar de trainer van Getafe is daar inmiddels op teruggekomen.

'Ik ben erachter gekomen dat dat niet het geval was', stelde de 59-jarige oefenmeester in de Spaanse media. 'Dat spijt me. Mason kwam om een andere reden. Dat was onze interesse. Toen ze hem aanboden, waren we erg geïnteresseerd. Dat wilde ik graag rechtzetten, ik had geen slechte bedoelingen bij die opmerking.'

'Greenwood, sterf'
Greenwood debuteerde zondag in de 77ste minuut in het shirt van Getafe. De supporters van de thuisploeg juichten de aanwinst toe en ook de aanhang van Osasuna liet zich horen. In het uitvak klonk het 'Greenwood, sterf'. Dat kan de club een straf opleveren, want de officiële waarnemer van La Liga heeft de spreekkoren genoteerd.

Verder viel op dat Greenwood op schoenen van Nike het veld betrad. Dat wil niet zeggen dat het schoeisel werd gesponsord. Het Amerikaanse sportmerk verscheurde eerder juist het contract met de aanvaller en voelde zich genoodzaakt te reageren. 'Het statement geldt nog steeds. Greenwood is niet langer een Nike-atleet.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.