Gebrek aan effectiviteit breekt Feyenoord op: 'Factor geluk speelt een rol'

Feyenoord nam het doel van FC Groningen zondag liefst 28 keer onder vuur, maar dat leverde maar een schamele treffer op. Omdat de thuisploeg zich een stuk effectiever toonde, stappen Guus Til en zijn ploeggenoten met een kater in de bus naar Rotterdam.

FC Groningen
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

De laatste keer dat Feyenoord zo veel doelpogingen liet noteren en zonder overwinning van het veld stapte, was in 2019 tegen ADO Den Haag. 'We hebben veel kansen gehad om de voorsprong uit te breiden, maar dat hebben we niet gedaan', verzuchtte Til na afloop voor de camera van ESPN.

Feyenoord kwam op voorsprong door een gelukkig doelpunt van Marcos Senesi, maar bleef door een snelle tegentreffer van Jørgen Strand Larsen steken op een gelijkspel. 'Als je met 0-1 voorkomt en er is niks aan de hand... Zij hadden geen enkele kans gekregen en dan krijg je hem via de lange bal toch tegen', haalde Til het doelpunt van FC Groningen terug.

'Ik weet niet wat het is in voetbal, maar als je met een doelpunt verschil voor staat heb je toch het gevoel dat-ie aan de andere kant kan vallen. Daarvoor hebben ze niet eens veel hoeven te creëren, hij moet gewoon goed vallen. Dan speelt de factor geluk ook een grote rol', oordeelde Til. 'Maar goed, we hebben 96 minuten gehad. Het maakt niet uit als het in de eerste helft stroef gaat, als het dan in de tweede helft maar goed gaat.'

Hete adem PSV
Door het gelijkspel kan Ajax tegen AZ uitlopen op Feyenoord, dat moet vrezen dat PSV later op zondag de tweede plaats herovert. De Eindhovenaren gaan dan op bezoek bij NEC.