Geboren Argentijn maakt verschil voor Mexico op Gold Cup

Reacties

Mexico heeft de strijd om de Gold Cup vervolgd met een zege op Guatemala (2-0). Rogelio Funes Mori was de gevierde man bij El Tri, waar Edson Álvarez (Ajax) de hele wedstrijd speelde.

Geboren Argentijn maakt verschil voor Mexico op Gold Cup
© Pro Shots

Na het gelijkspel tegen Trinidad en Tobago, met de nare blessure voor Hirving Lozano, heeft Mexico wel afgerekend met Guatemala. Funes Mori bracht de krachtsverhoudingen tot uitdrukking in de score. De dertigjarige aanvaller nam in zijn derde interland voor Mexico beide treffers voor zijn rekening in Dallas.

De aanvaller van Monterrey maakte met zijn doelpunten, waarvan met name de eerste een fraaie was, een lange neus naar de mensen die zijn selectie had betwijfeld. Funes Mori is immers in Argentinië geboren en speelde in 2012 een klein kwartier voor zijn vaderland. Na zijn naturalisatie tot Mexicaan werd de discussie gevoerd of hij ook moest uitkomen voor Mexico. Bondscoach Gerardo Martino achtte het wel opportuun en heeft met het optreden van Funes Mori tegen Guatemala zijn gelijk gehaald.

Mexico staat in de groep tweede achter El Salvador, dat twee zeges heeft geboekt. Guatemala, dat als vervanger van Curaçao op het laatste moment werd toegevoegd aan het deelnemersveld, staat laatste met nul punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.