Geblesseerde Van Dijk mist superclash met Manchester City

Reacties

Een fikse tegenvaller voor Virgil van Dijk en Liverpool. De Nederlandse verdediger is geblesseerd afgehaakt voor de kraker tegen Manchester City, die zondagmiddag om 17.00 uur wordt afgewerkt op Anfield.

Geblesseerde Van Dijk mist superclash met Manchester City

Van Dijk heeft lichte hamstringklachten. Die zijn niet heel ernstig, maar wel genoeg om hem aan de kant te houden. Eerder deze week zinspeelde manager Jürgen Klopp al op een reserverol van de boomlange Nederlander, al ging het daarbij niet over een blessure. De club bevestigt nu dat Van Dijk afwezig is tegen City. 'Hij is licht geblesseerd. Het is niet serieus, maar hij heeft iets te veel klachten', aldus Klopp op de clubsite. 'Onmiddellijk na de wedstrijd (tegen Everton) voelde hij het al. Daarna hebben we het onderzocht. Als het de laatste wedstrijd van het seizoen was, hadden we misschien het risico genomen.'

De Oranje-international kwam vlak na de Kerst definitief over van Southampton, na een langdurige en slepende transfersoap. Met de overgang was zo'n tachtig miljoen euro gemoeid, waarmee Van Dijk in één klap de duurste Nederlander ooit én de duurste verdediger in de geschiedenis werd. Hij kende een paar dagen later vervolgens een droomdebuut, door in het FA Cup-duel met aartsrivaal en stadgenoot Everton kort voor tijd de winnende 2-1 binnen te koppen, uitgerekend voor de tribune met de meest fanatieke Liverpool-fans.

Een vervolg op die geweldige entree komt er voorlopig dus nog niet, Van Dijk kijkt zondag vanaf de tribune toe. Tegen de ongenaakbare koploper (Manchester City verloor nog geen enkel competitieduel) kiest Klopp nu voor het centrale verdedigingsduo Joël Matip/Dejan Lovren. Georginio Wijnaldum heeft wél een basisplek, terwijl Simon Mignolet zijn plek onder de lat moet afstaan aan Loris Karius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.