Geblesseerde Brobbey keert vervroegd terug naar Leipzig

Reacties

Brian Brobbey komt volgende week dinsdag niet in actie voor Jong Oranje in het EK-kwalificatieduel met Jong Wales. De aanvaller viel vrijdag geblesseerd uit tegen Jong Zwitserland (2-2) en keert terug naar zijn club RB Leipzig.

Geblesseerde Brobbey keert vervroegd terug naar Leipzig
© Pro Shots

Brobbey begon in Lausanne in de basis tegen Zwitserland, maar moest al na 25 minuten de strijd staken en werd vervangen door Myron Boadu. Het uitvallen van de ex-Ajacied was een tweede dreun voor Jong Oranje in een tijdsbestek van paar minuten: het elftal van bondscoach Erwin van de Looi kwam ook nog op achterstand door een doelpunt van Noah Okafor.

Zonder Brobbey eindigde het duel uiteindelijk in 2-2. Okafor maakte ook nog zijn tweede voor Zwitserland, maar aan de andere kant was Joshua Zirkzee met twee doelpunten van grote waarde voor Jong Oranje.

Van de Looi roept richting het thuisduel met Jong Wales in Nijmegen geen vervanger op voor Brobbey, die in de zomer de overstap maakte van Ajax naar RB Leipzig en in Duitsland tot dusver in zes officiële duels tot 89 minuten kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.