AC Milan blijft punten verspelen in de Serie A. De kwakkelende ploeg van trainer Gennaro Gattuso speelde donderdagavond gelijk tegen Empoli.

Empoli
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Milan kent een twijfelachtige seizoenstart in de Serie A met slechts één zege in de eerste vier competitiewedstrijden. De ploeg van Gattuso verspeelde punten tegen Atalanta Bergamo (2-2), Cagliari (1-1) en Napoli (3-2 nederlaag).

Tegen het laaggeklasseerde Empoli was Milan weliswaar de betere ploeg, maar de bezoekers bleven steken op de openingstreffer van Lucas Biglia na tien minuten. De middenvelder haalde verwoestend uit en liet doelman Pietro Terracciano kansloos. Het bleef echter bij die ene treffer en dus hield de thuisploeg geloof.

Niet onterecht, want na zeventig minuten kreeg Empoli een strafschop na een overtreding van Alessio Romagnoli. Francesco Caputo schoot overtuigend raak: 1-1. Milan zette vervolgens een slotoffensief in, maar mede dankzij goed keeperswerk van Terracciano bleef het bij een gelijkspel.

Milan wacht aanstaande zondag een lastige uitwedstrijd in de Serie A tegen het goed gestarte Sassuolo.