Gattuso treurt om pareltje Chiesa, Serie A-sensatie Piatek blijft scoren

AC Milan is bezig aan een dramatische reeks. De ploeg van de geplaagde Gennaro Gattuso verloor zaterdag in eigen huis van Fiorentina, door een heerlijke goal van Federico Chiesa, en heeft nu drie competitieduels op rij niet gewonnen. In deze serie wist Milan bovendien geen enkele keer te scoren. In het shirt van Genoa bewees Krzysztof Piatek weer eens dat hij minder moeite heeft met het maken van doelpunten.

AC Milan
AC Milan
0 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Fiorentina verloor de laatste drie uitwedstrijden bij AC Milan en maakte zaterdagmiddag een einde aan die slechte reeks. Gemakkelijk ging dat echter niet voor La Viola. Milan domineerde de eerste helft en Hakan Çalhanoglu dacht zijn ploeg op voorsprong te zetten, toen zijn schot echter van de doellijn werd gehaald door Nikola Milenkovic. Fiorentina liet in aanvallend opzicht eigenlijk weinig zien.

Achttien minuten voor tijd kwam Fiorentina dankzij de individuele klasse van Chiesa toch op voorsprong. De aanvaller, die in de belangstelling staat van verschillende topclubs uit binnen- en buitenland, schroefde zijn transferwaarde nog maar weer wat verder op door Davide Calabria te passeren en vanuit de tweede lijn verwoestend uit te halen. Milan heeft nu vier officiële wedstrijden, waarvan drie in de competitie, op rij niet gewonnen. De druk op hoofdtrainer Gattuso neemt weer toe.

Genoa
Genoa
3 - 1
Atalanta Bergamo

Voor Marten de Roon duurde de uitwedstrijd bij Genoa slechts zes minuten. De middenvelder raakte al vroeg geblesseerd en moest zich laten vervangen door Matteo Pessina. Hans Hateboer deed wel van begin tot eind mee, maar hij kon niet voorkomen dat Serie A-sensatie Piatek de score vlak voor rust opende. De voorsprong van Genoa was extra pijnlijk voor Atalanta omdat Josip Ilicic vlak voor het doelpunt een penalty had gemist.

Tien minuten in de tweede helft kregen de bezoekers opnieuw een strafschop en ditmaal ging Duvan Zapata achter de bal staan. Hij scoorde wél, al zat doelman Ionut Radu er goed bij. Voldoende voor een punt was het niet voor Atalanta. Darko Lazovic passeerde met een uitstekende aanname Hateboer en schoot de 2-1 binnen, voordat Piatek kort voor tijd met een heerlijk geplaatste bal in de bovenhoek voor de beslissing zorgde. Na negentien officiële duels voor Genoa staat de Pool op twintig goals; veertien van die treffers maakte hij in thuiswedstrijden.

Atalanta eindigde de wedstrijd in Genua met negen man. Jose Palomino ontving al kort voor de tweede goal van Piatek zijn tweede gele kaart en in blessuretijd werd Rafael Toloi met direct rood weggestuurd.

Napoli
Napoli
1 - 0
SPAL
SPAL

Juventus speelt vanavond tegen AS Roma (20.30 uur) en Napoli hoopte de druk bij de koploper voor deze topper wat te kunnen opvoeren. Dan moest er dus gewonnen worden van SPAL, voor deze speelronde de nummer vijftien van de ranglijst. Zoals verwacht kon worden was Napoli tegen de laagvlieger de baas op het veld. Een goal van Lorenzo Insigne werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar kort voor rust opende Raúl Albiol alsnog de score. De verdediger kopte raak uit een hoekschop.

SPAL moest in de tweede helft in de achtervolging. Napoli bleef echter sterker dan zijn tegenstander en Kalidou Koulibaly, ook al een verdediger, kwam erg dicht bij zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Ook Lorenzo Insigne zorgde nog voor gevaar, maar Napoli kreeg de 2-0 niet op het scorebord. Daardoor kon het in de slotfase nog spannend worden: doelman Alex Meret hield zijn ploeg in de laatste minuten van de wedstrijd op de been. Napoli heeft nu vijf punten minder dan Juve, dat dus nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Udinese
Udinese
1 - 1
Frosinone
Frosinone

Hidder ter Avest, Bram Nuytinck én William Troost-Ekong hadden een basisplaats bij Udinese, dat genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen Frosinone. Troost-Ekong was daar voor een behoorlijk deel schuldig aan: hij veroorzaakte in de tweede helft een penalty, door Camillo Ciano neer te halen. Ciano benutte het buitenkansje zelf. Bij Frosinone zat Rai Vloet, net als vorige week tegen Sassuolo, niet bij de wedstrijdselectie. Hij begon pas één keer in de basis bij een Serie A-duel.

Lazio
Lazio
3 - 1
Cagliari
Cagliari

Sergej Milinkovic-Savic scoorde drie maanden lang niet, maar zaterdag was het in de thuiswedstrijd tegen Cagliari weer eens raak. De middenvelder van Lazio zorgde met een simpele intikker voor de openingstreffer en legde daarmee de basis voor de eenvoudige 3-1 overwinning. Francesco Acerbi maakte de tweede Lazio-goal en Senad Lulic de derde, voordat João Pedro pas in blessuretijd met een benutte strafschop de eer redde voor Cagliari.