Gaston Sporre de nieuwe directeur van SC Heerenveen

Gaston Sporre is de nieuwe directeur van SC Heerenveen. Daarmee komt er een snel vervolg nadat de onderzoekscommissie onder leiding van Jos Vaessen concludeerde dat er geen enkel draagvlak meer was voor de zittende directie en de al eerder opgestapte raad van commissarissen.

Gaston Sporre de nieuwe directeur van SC Heerenveen

Later woensdagmiddag wordt het personeel nader ingelicht over de komst van Sporre, maar de Zwollenaar is al gesignaleerd in het Abe Lenstra Stadion.

De ervaren bestuurder Sporre moet er voor zorgen dat de organisatie weer snel wordt opgetuigd en zal daarbij op zoek gaan naar geschikte mensen om de club weer in een opwaartse lijn te krijgen. Dat wordt nog een hele klus. SC Heerenveen verwacht komend seizoen een tekort van tussen de vier en zes miljoen miljoen euro te moeten schrijven, daarnaast staat er op het veld een selectie die in waarde is verminderd.

De commissie Vaessen concludeerde dat Heerenveen bij nog verdere tegenvallers, zowel op als naast het veld, in gevaarlijk vaarwater terecht zal kunnen komen. Sporre zal de komende maanden de organisatie zo snel mogelijk weer op de rails moeten zetten.

De 67-jarige Gaston Sporre was, na bedrijfskunde gestudeerd te hebben in Nederland en de Verenigde Staten, eerst werkzaam als organisatieadviseur. In 1995 trad hij toe tot de Achmea-groep waar hij zijn loopbaan afsloot als directievoorzitter van de zorgdivisie. In de voetbalwereld was hij gedurende tien jaar voorzitter van FC Zwolle en was hij actief binnen de KNVB.

Pikant detail is dat Sporre en erevoorzitter Riemer van der Velde van Heerenveen al jaren op goede voet met elkaar staan. Van der Velde komt overigens voorlopig niet terug in een officiële functie bij de club. (Iwan van Duren & Tom Knipping)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen