Gastland Frankrijk komt voortvarend uit de startblokken

Reacties

Frankrijk is de jacht op de wereldtitel met een ruime zege begonnen. In het openingsduel van het WK voor vrouwen was Zuid-Korea een maatje te klein.

Gastland Frankrijk komt voortvarend uit de startblokken
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Frankrijk kwam als een van de titelkandidaten aan de aftrap van het WK voor vrouwen. Les Bleues beschikken net als afgelopen twee WK's over voldoende kwaliteiten om een serieuze gooi te doen naar de titel. Maar tijdens de voorgaande eindrondes bleek de hoge verwachting de ploeg te verlammen. Op het WK in eigen land wil Frankrijk afrekenen met dit etiket.

Zuid-Korea bleek vrijdag in ieder geval een welkom opwarmertje voor Frankrijk. Al in de negende minuut moesten de Aziaten het hoofd buigen. Eugénie Le Sommer schoot raak na een voorzet van Amandine Henry. Het eenrichtingsverkeer richting het Koreaanse doel leverde voor rust nog twee Franse goals op. De kopkracht van Wendie Renard bleek daarbij doorslaggevend. De Zuid-Koreaanse defensie moest tot twee keer een antwoord schuldig blijven op een kopbal van de Franse verdediger.

Met de ruime marge kon Frankrijk gas terugnemen. Het verweer van Zuid-Korea was te mager om Les Bleues in verlegenheid te brengen. Zes minuten voor tijd gaf aanvoerder Henry het Franse publiek met een doeltreffende uithaal reden voor een feestje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.