Gasperini blij met uitgangspunt: 'Ajax uitschakelen zou enorm succes zijn'

Reacties

Gian Piero Gasperini rekent zich nog niet rijk na het 1-1 gelijkspel tegen FC Midtjylland, maar de trainer van Atalanta Bergamo is er wel blij mee dat zijn ploeg aan een punt tegen Ajax genoeg heeft om zich te kwalificeren voor de achtste finale van de Champions League.

Gasperini blij met uitgangspunt: 'Ajax uitschakelen zou enorm succes zijn'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 1
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Atalanta kwam dinsdag pas elf minuten voor tijd langszij tegen Midtjylland (1-1), terwijl het in Denemarken eerder nog met 0-4 won. Het uitgangspunt voor het duel met Ajax van volgende week woensdag in Amsterdam blijft echter hetzelfde: een gelijkspel is voor de Italianen voldoende om de tweede plek in de groep te behouden.

En Gasperini is blij met 'het kleine voordeel' dat Atalanta aan twee van de drie resultaten genoeg heeft. 'Bij de start van de groepsfase hadden we er waarschijnlijk voor getekend als we in deze positie aan de laatste wedstrijd zouden beginnen. Het zou natuurlijk een enorm succes zijn om Ajax uit te schakelen', zei de trainer van Atalanta bij Sky Sport Italia.

Gasperini ziet dat zijn ploeg de laatste tijd moeite heeft om de kansen te benutten. 'We doen het goed in de verdediging en op het middenveld, maar we hebben het lastig in de aanval, vooral door een gebrek aan scherpte. En dat zorgt ook irritatie. We creëerden genoeg kansen, gelukkig maakte Romero deze geweldige goal. Misschien zet ik hem wel voorin!'

Romero is Cristian Romero, de Argentijnse verdediger die dit wordt seizoen gehuurd van Juventus. 'We hadden vandaag moeten winnen', zei de man van de gelijkmaker. 'Nu hebben we een goede prestatie nodig in Amsterdam. We zullen ons eigen spel spelen, met een aanvallende mentaliteit. We moeten daar heengaan met het doel om te winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.