Atalanta-trainer weigert te praten over CL-apotheose: 'Ik ben niet bezig met Ajax'

Reacties

Veel ogen zullen dinsdagavond gericht zijn op het Champions League-duel tussen Liverpool en Ajax. En hoewel dat duel ook voor groepsgenoot Atalanta Bergamo belangrijk is, had trainer Gian Piero Gasperini maandag geen zin om die wedstrijd te bespreken.

Atalanta-trainer weigert te praten over CL-apotheose: 'Ik ben niet bezig met Ajax'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 1
FC Midtjylland
FC Midtjylland

De situatie in Groep D van het miljardenbal is spannend. Atalanta (dat dinsdag hekkensluiter FC Midtjylland ontvangt) en Ajax (dat juist op bezoek gaat bij grootmacht Liverpool) staan precies gelijk, waardoor die voorlaatste wedstrijden nog niets gaan bepalen. De beslissing valt sowieso pas tijdens Ajax - Atalanta, volgende week de afsluitende groepswedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Wel is het zo dat beide ploegen zichzelf dinsdag een betere uitgangspositie kunnen bezorgen.

Zo weet Atalanta-trainer Gasperini dat als zijn ploeg wint, en Ajax slaagt daar niet in, dat de Italianen zich volgende week met een overwinning én met een gelijkspel hoe dan ook kwalificeren. 'Het zou mooi zijn als we in Amsterdam genoeg hebben aan twee resultaten, maar het verandert voor ons nu nog niets. Ik ben dan ook niet bezig met wat Ajax in Liverpool doet, wij moeten aan Midtjylland denken, verder niets.'

Het wordt moeilijk zat tegen de Denen, denkt Gasperini. 'Ze staan bovenaan in Denemarken, hebben een echte winnaarsmentaliteit en iedere ploeg heeft het in deze poule lastig gehad tegen Midtjylland. Dus ik verwacht een lastig wedstrijd.' Niet in de laatste plaats omdat zijn eigen ploeg afgelopen weekend thuis nog verloor van Hellas Verona, en dus niet overloopt van zelfvertrouwen. 'Maar het is nou eenmaal niet makkelijk om een paar dagen na een intense wedstrijd tegen Liverpool of Ajax weer in actie te moeten komen', zo legde Gasperini uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorm Ajax groeiende: 'Champions League-overwintering moet de beloning worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.