Garry Rodrigues geeft nieuw Galatasaray-contract glans met heldenrol

Reacties

Garry Rodrigues heeft bewezen dat hij zijn nieuwe topcontract bij Galatasaray waard is. De Nederlandse Kaapverdiaan was met twee doelpunten de grote uitblinker tijdens de eenvoudige thuiszege van de regerend landskampioen op Kasimpasa.

Garry Rodrigues geeft nieuw Galatasaray-contract glans met heldenrol
Galatasaray
Galatasaray
4 - 1
Kasımpaşa
Kasımpaşa

Het zijn sowieso prachtige weken voor de in Rotterdam geboren en getogen Rodrigues. Aan het begin van deze maand kreeg hij nog een flinke opwaardering bij Gala, door zijn vernieuwde contract is de Kaapverdiaans international uitgegroeid tot een van grootverdieners bij de Turkse topclub. Tegen Kasimpasa duurde het vrijdagavond tot in de tweede helft (de ruststand was 0-0) voordat Rodrigues die nieuwe status bevestigde.

Nog geen drie minuten na de 1-0 van Erin Derdiyok, zorgde hij voor de verdubbeling van de voorsprong. Hij kreeg de bal mee na een splijtende pass van Badou N'Diaye, waarna hij koeltjes in de korte hoek raakschoot. De 3-0 van Rodrigues was nog veel fraaier. Vanaf de linkerkant trok hij naar binnen, om de bal met rechts prachtig in de verre hoek te schilderen.

Het waren de eerste twee treffers van dit seizoen voor de bij Spartaan'20 begonnen Rodrigues, die nog maar eens een nieuw hoofdstuk schreef in zijn sprookjescarrière. Hij redde het niet in de jeugd van Feyenoord, waarna hij in Portugal bij Real Massama ging spelen. Toen ook dat geen succes werd, keerde hij terug naar Nederland en ging hij spelen bij de amateurs van Xerxes DZB en FC Boshuizen, terwijl hij werkte als postsorteerder. Via FC Dordrecht (dat hem huurde van ADO Den Haag), Levski Sofia, Elche FC en PAOK Saloniki kwam hij begin 2017 terecht bij Galatasaray.

Met die club kende Rodrigues - die tien minuten voor tijd een publiekswissel kreeg - vrijdag dus een uitstekende generale repetitie voor het aanstaande Champions League-avontuur. Vlak nadat Mbaye Diagne vanaf de penaltystip wat terugdeed namens de bezoekers, bepaalde Serdar Aziz de eindstand op 4-1. De Turken ontvangen dinsdag (aftrap 21.00 uur) Lokomotiv Moskou in het miljardenbal, in een poule waarin ook FC Porto en Schalke 04 zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.