Stuntploeg Akhisar houdt Donk en Rodrigues van prijs af

Akhisar heeft opnieuw gestunt door recordhouder Galatasaray te verslaan in de strijd om de Turkse Super Cup. Na 120 minuten stond het 1-1, bekerwinnaar Akhisar nam de penalty's vervolgens beter dan de landskampioen. Galatasaray won de prijs al vijftien keer, voor Akhisar is het de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de Super Cup gewonnen wordt.

De nummer elf van vorig seizoen belandde in de strijd om de Super Cup door vorig seizoen te stunten in het bekertoernooi. Op weg naar de finale werd Galatasaray verslagen en in de finale was Akhisar te sterk voor Fenerbahçe. Galatasaray boekte vorig seizoen succes in de competitie, met 75 punten werd de formatie uit Istanbul kampioen.

Bij Akhisar kreeg Elvis Manu een basisplaats. De ex-speler van onder andere Feyenoord stond tegenover een Galatasaray met Ryan Donk en Garry Rodrigues. Voor de landskampioen ging het al vroeg in de wedstrijd mis. Evgen Seleznyov stond op de juiste plek om een mislukte solo van een teamgenoot alsnog te promoveren tot doelpunt.

Lang kon Galatasaray er weinig tegenover stellen. Pas tien minuten voor tijd werd het 1-1 via invaller Eren Derdiyok. Daarna werd er niet meer gescoord, waarna een verlenging volgde in de Super Cup. Manu en Donk stonden toen niet meer in het veld, Rodrigues wel. Hij zag dat ook in de verlenging de clubs het verschil niet konden maken, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.

In de strafschoppenserie was het uitgerekend topscorer Bafétimbi Gomis die de laatste en cruciale penalty miste. De spits maakte vorig seizoen 32 doelpunten in het shirt van Galatasaray, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Hierdoor won Akhisar zijn tweede prijs in korte tijd. Door de eerdere bekerwinst is de laagvlieger in Turkije verzekerd van Europa League-voetbal dit seizoen.