Garcia jubelt na tiende zege: 'Mijn spelers zijn tovenaars'

AS Roma zette donderdagavond zijn ontzagwekkende zegereeks in de Serie A voort met een 1-0 overwinning op Chievo Verona. Trainer Rudi Garcia is trots op de tiende driepunter dit seizoen.

Garcia jubelt na tiende zege: 'Mijn spelers zijn tovenaars'

Door Roma's superstart heeft de club van Kevin Strootman al een flink gat geslagen met de concurrentie. Het zwak gestarte AC Milan staat al achttien punten achter, terwijl aartsvijand Lazio na tien wedstrijden al vijftien punten achterloopt. De voorsprong van Roma op Fiorentina (twaalf punten) en Inter (elf) is eveneens bijzonder fors. Juventus en Napoli, die allebei vijf punten minder hebben, zijn de enige grootmachten die enigszins in het spoor van de feilloze hoofdstedelingen weten te blijven.

'Er wordt gezegd dat magiërs mijn elftal een handje helpen, maar de echte tovenaars zijn mijn spelers', vertelde Garcia na de nipte zege op Chievo. Ondanks het geblesseerd wegvallen van aanvallende steunpilaren Francesco Totti en Gervinho geeft Roma geen krimp. 'Ik heb een selectie van 25 magiërs. Mijn spelersgroep is enorm sterk, dat hebben we weer kunnen zien.'

De reeks van tien zeges op rij is een record voor Roma, dat pas één treffer incasseerde. Een blik op het programma wijst uit dat Roma's zegereeks nog wel even kan voortduren, want de komende weken nemen de Giallorossi het op tegen laag geklasseerde opponenten. Torino (twaalfde), Sassuolo (negentiende) en Cagliari (veertiende) zijn de volgende drie tegenstanders.

'Deze zegereeks is fantastisch, maar we gaan het niet vieren. Daar hebben we de tijd niet eens voor, want zondag spelen we alweer tegen Torino. Die ploeg heeft een rustdag meer dan wij, dus we moeten zorgen dat we snel herstellen. Het feestvieren laten we over aan onze supporters', aldus Garcia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen