Garcia de la Vega vermoedt complot tegen hem bij Roda JC

Reacties

Mauricio Garcia de la Vega ziet elementen van een complot. De beoogde redder van Roda JC Kerkrade zegt bereid te zijn de Limburgse club te verlaten.

Garcia de la Vega vermoedt complot tegen hem bij Roda JC
© Pro Shots

Vrijdag werd Garcia de la Vega door fans het stadion uitgejaagd, maandag hadden de medewerkers van de club zich collectief ziek gemeld uit onvrede over de Mexicaan. In zijn ogen zijn dat onderdelen van een doelbewuste actie om hem weg te werken.

'Ik ga samen met mijn advocaat onderzoeken of dit een complot is', zegt hij in De Telegraaf. 'Ik denk dat het allemaal verband houdt met elkaar. Het personeel roep ik op om gezamenlijk de schouders eronder te zetten en geen strijd te voeren in de club.'

Volgens Garcia de la Vega zijn de Roda-fans vrijdag voor het karretje gespannen. 'Ik kan heel goed begrijpen dat de supporters zich zorgen maken, want Roda gaat hen aan het hart. Roda is hun leven. Maar ik denk dat deze actie een doelbewuste poging is om mij onder druk te zetten. Iemand van binnen de club zit daarachter.'

De Mexicaan probeert ook de zorgen weg te nemen over het gebrek aan investeringen van zijn kant. 'Ik ben niet het type eigenaar dat binnenkomt en direct geld begint uit te geven. Ik heb van begin af aan gezegd dat ik andere wegen zou kiezen, zoals snijden in de uitgaven. Daar hebben we grote stappen in gemaakt. Bovendien heb ik te maken met de regelgeving van de KNVB', refereerde hij aan het nog ontbrekende antwoord van de licentiecommissie.

De Mexicaan wil niet koste wat het kost doorgaan bij Roda. 'Ik probeer niet obsessief te zijn met dit project. Als iemand anders er een beter project van kan maken, dan sta ik daar voor open. Als ze me niet willen, moeten ze dat maar zeggen. Net zoals in een huwelijk.'

Al voor de escalatie afgelopen vrijdagavond waren Garcia de la Vega en Frits Schrouff, de man die zijn meerderheidsbelang in ruil voor één symbolische euro overdeed aan de Mexicaan, in gesprek om tot een oplossing te komen. Een akkoord daarover was nog niet bereikt. Binnen Roda JC leeft het sterke vermoeden dat Garcia de la Vega het incident van vrijdag aanwendt om er zelf zijn voordeel mee te doen. De Mexicaan had zelf supporters uitgenodigd voor een gesprek in de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, maar zag op het laatste moment af van de ontmoeting.

Eén van de mogelijke reddingsboeien is de regionale ondernemer Stijn Koster, een miljonair met een zwak voor Roda JC. Hij meldde zichzelf bij de club, maar heeft zoals elke andere mogelijke geldschieter de eis dat eerst alle banden zijn verbroken met Garcia de la Vega, de man die eerder al bij Real Murcia met pek en veren werd afgeserveerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.